Pàgina de l'eina de dictats del Departament de Cultura
Pàgina de l'eina de dictats del Departament de Cultura
Barcelona

Dictats en línia i un buscador exprés per aprendre les noves normes ortogràfiques

L'eina ja ha rebut més de 300.000 visites des de la posada en marxa

RedaccióActualitzat

Ja hi ha una nova eina per aprendre les noves normes d'ortografia: un conjunt de dictats. Els ha creat la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Els dictats són de diferents nivells de dificultat i s'han afegit als que ja hi havia des de l'octubre del 2016. L'eina ja ha rebut més de 300.000 visites des de la posada en marxa.

Els dictats es poden consultar, escriure i autocorregir des d'ordinadors, mòbils i tauletes i se'n pot descarregar lliurement l'àudio i el text. Es presenten en dos formats: un que permet escoltar el text d'una tirada, i un altre que va més lent i que repeteix les frases per donar temps a escriure el que escolta.

Una eina per buscar novetats ortogràfiques

I encara una altra eina per resoldre dubtes: Optimot/Nova gramàtica i ortografia, on es poden consultar les novetats ortogràfiques. Progressivament, a mesura que s'actualitzin els continguts del buscador, s'hi aniran recollint la resta de canvis normatius.

Els continguts d'ortografia es presenten en dos apartats: "Ortografia" i "Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics". També es classifiquen en temes més concrets: "Accentuació i dièresi", "Apostrofació", "Escriptura de mots prefixats i compostos" i "Altres canvis en llatinismes i manlleus".

Cada contingut enllaça amb el buscador de l'Optimot per mostrar el resultat d'una cerca. En l'apartat "Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics", s'hi troben les entrades del diccionari normatiu -el diccionari de la llengua catalana de l'IEC (DIEC2)- que queden modificades per les noves indicacions ortogràfiques.

El buscador Optimot, eina de consulta per als dubtes lingüístics dels ciutadans, atén més de 12 milions de consultes cada any.

 

Anar al contingut