Pedro Sánchez i Susana Díaz a La Moncloa
Pedro Sánchez i Susana Díaz a La Moncloa (Efe)
Madrid

Díaz sobre la reunió amb Sánchez: "Andalusia sempre hi guanya, amb president socialista"

La presidenta andalusa assegura que el president espanyol dona "oxigen" a la seva comunitat després de la reunió a La Moncloa

RedaccióActualitzat

Més de dues hores de reunió, probablement la reunió més llarga dels últims dos anys entre Pedro Sánchez i Susana Díaz. El president espanyol ha rebut la presidenta andalusa en una trobada cordial, plena de gestos conciliadors, després de l'enfrontament de l'any passat entre tots dos a les primàries socialistes.

Díaz ha traslladat al president espanyol que un nou model de finançament autonòmic és la prioritat. Precisament aquest és un dels fronts que Pedro Sánchez té oberts amb les comunitats governades pels socialistes pel fet que ja ha dit que no el tocarà en aquesta legislatura.

"Li he traslladat al president aquesta necessitat urgent d'elaborar un model de finançament i que respongui amb justícia a la necessitat que tenen tots els andalusos. I a més, la millor manera de garantir la igualtat de tots els ciutadans és garantir la suficiència financera dels serveis públics que han de rebre i que han de rebre amb igualtat visquin on visquin".

Això genera especial malestar al País Valencià -divendres ja es va trobar amb Ximo Puig- i a Andalusia. Susana Díaz li ha reclamat quatre mil milions d'euros addicionals. Segons la presidenta andalusa, li ha plantejat les mateixes reivindicacions que havia traslladat a Mariano Rajoy.

Sensibilitat de Sánchez

Díaz assegura que ha trobat sensibilitat del president espanyol, que diu que s'ha compromès a trobar mecanismes alternatius mentre no es toqui el model de finançament autonòmic, com ara flexibilitzar objectius de dèficit o més inversions per a Andalusia.

 

De moment, Sánchez s'ha compromès amb 500 milions d'euros "immediats" per a Andalusia, que vindran de la flexibilització del dèficit de les comunitats autònomes, i també amb un pla especial d'ocupació en els pressupostos generals de l'Estat del 2019.

D'aquesta manera, segons la presidenta andalusa, Sánchez donarà "oxigen" de forma immediata a la seva comunitat.

"Andalusia sempre hi guanya, amb un president socialista".

Díaz assegura que amb Rajoy "no s'ha anat més enllà de les bones paraules", i que de "resultats, cap".

La trobada s'emmarca en la ronda de reunions de Sánchez amb els presidents autonòmics.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEFinançament autonòmic
Anar al contingut