Díaz escolta la president del PSOE andalús, Micaela Navarro, durant l'executiva. (Foto: EFE)
Díaz escolta la president del PSOE andalús, Micaela Navarro, durant l'executiva. (Foto: EFE)
Sevilla

Díaz: "La meva prioritat és Andalusia"

La presidenta de la Junta d'Andalusa és una de les virtuals candidates a rellevar Rubalcaba al capdavant del PSOE

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Junta d'Andalusia i secretària general del PSOE en aquesta comunitat, Susana Díaz, ha rebutjar donar cap explicació sobre si aspira a la liderar el partit després de la sortida d'Alfredo Pérez Rubalcaba. En arribar a l'executiva del PSOE andalús, Díaz ha llançat un sol missatge: "La meva prioritat és Andalusia".

És la frase que Díaz ha deixat anar al núvol de periodistes que l'esperaven a la seu de la formació, on es reuneix amb secretaris provincials del partit i alguns membres de l'executiva socialista. En l'horitzó hi ha el congrés federal extraordinari del juliol, d'on sortirà la nova direcció del PSOE, i que alguns temen que Díaz aprofiti per situar-se al capdavant del PSOE i deixar-los sense opcions a les primàries previstes per al novembre.

Per ara, cap dels virtuals candidats a agafar les regnes del PSOE o a voler competir a les primàries pel pròxim cap de llista a les generals ha confirmat que tingui intenció de presentar-se. Els moviments que hi ha hagut fins ara han estat el de Patxi López, que ha anunciat que deixa la presidència del PSE, i Carme Chacón, que ha reclamat que es facin primàries sense revelar si s'hi presentarà. També Eduardo Madina ha assegurat que té esperança en les primàries.

Díaz està considerada una ferma candidata a dirigir el PSOE pel fet que el seu partit té un fort lideratge a Andalusia. Ha superat de deu punts el PP i ha guanyat al 88% dels municipis andalusos en aquestes europees.

 

Anar al contingut