Barcelona

Diagnostiquen la primera dona embarassada amb el virus del Zika a Catalunya

Salut insisteix que el virus del Zika no comporta cap risc de salut pública

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut confirma la primera dona embarassada infectada pel virus del Zika a Catalunya . És una dona de 41 anys, que està a la 13 o 14ena setmana de gestació, que es va infectar durant un viatge a Colòmbia

L'embaràs evoluciona amb normalitat, però li faran un seguiment més intens amb ecografies per la possible relació del Zika amb el naixement de nens amb microcefàlia. Una relació, però, que no és matemàtica i que, de moment, ni tan sols té la constatació científica. 

A part d'aquest, avui també s'ha confirmat un altre cas i ja en són 6 en total: quatre homes i dues dones, tots importats de països en alerta epidemiològica.

Tot i que Salut no descarta l'existència de més casos, insisteix que el virus del Zika no suposa cap risc de salut pública.

Hi ha la intenció de crear un únic centre de referència que tractaria tots els casos de Zika amb complicació a Catalunya. De moment, el laboratori de l'Hospital Clínic és l'encarregat de fer les anàlisis de confirmació.

El mosquit tigre, sospitós

El departament, de tota manera, ha encarregat al Centre de Recerca en Salut Animal, CRESA, que investigui si els mosquits tigre que hi ha a Catalunya poden transmetre el virus. El seu director, Joaquim Segalés, ha dit a Catalunya Informació que hi ha moltes possibilitats que sigui així.

Segalés ha explicat que el mosquit que transmet el Zika, l'"Aedes aegypti", aquí no el tenim, però sí que tenim l'"Aedes albopictus", el mosquit tigre, que ja se sap que transmet el dengue i el chikungunya. Per tant, és molt probable que el mosquit tigre també transmeti el Zilka.

La investigació es farà en l'àrea on viuen les persones que han donat positiu en Zika quan comenci la temporada de mosquits, que possiblement s'avançarà a causa de les altes temperatures d'aquest hivern.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut