Vilafranca del Penedès

Els Verds aconsegueixen carregar el 4 de 10 amb folre i manilles al segon intent en la Diada de Sant Fèlix

El conjunt de les actuacions dels Verds, dels Minyons de Terrassa i de la Vella i la Jove dels Xiquets de Valls converteixen aquesta diada en la millor que s'ha fet mai a Vilafranca, amb quatre castells de 10 i la resta tots de gamma extra

RedaccióActualitzat

Jornada de Sant Fèlix d'altíssim nivell a Vilafranca del Penedès. A diferència de l'any passat, ha començat no només puntual, sinó que fins i tot abans d'hora, i ho ha fet amb una primera ronda gairebé perfecta. Els primers, els Minyons de Terrassa, han aconseguit carregar per setena vegada en la seva història el 3 de 10 amb folre i manilles.

Un 3 de 10 que la Vella de Valls i els de Vilafranca han aconseguit també descarregar. Els verds ho han fet per cinquena vegada i de manera impecable, i la Vella ha assolit la fita per segona vegada, la primera a la capital de l'Alt Penedès.

Per la seva banda, la Jove ha aconseguit descarregar el 2 de 9 amb folre i manilles. Ho ha fet dos cops aquest any, i és la sisena vegada en la seva història que ho aconsegueix.

La segona ronda, menys lluïda

Un clàssic dels Minyons, el 5 de 9 amb folre descarregat, que han fet, tot i això, per primer cop aquesta temporada, ha engegat la segona ronda. A continuació, la Vella ha desfermat l'alegria de la plaça en tornar a descarregar el 4 de 9 sense folre. Mai havien fet junts aquest castell i el 3 de 10 amb folre i manilles. I la Joves ha pogut carregar el mateix castell, un objectiu que no havien aconseguit des de la Diada de Santa Úrsula del 2014.



La ronda ha acabat amb un intent dels verds de fer història amb el 4 de 10 amb folre i manilles, un dels pocs reptes que els queden. Després d'un primer intent en què han desmuntat el peu, en el segon –última oportunitat arran del canvi de normativa de Sant Fèlix–, el castell s'ha trencat. Amb aquesta decepció, doncs, s'ha tancat la segona ronda.

La Vella també intenta el 4 de 10 amb folre i manilles

La Vella de Valls, per la seva banda, ha intentat també fer el 4 de 10 amb folre i manilles, però ha estat un intent fallit. De fet, només han aconseguit aixecar-ne uns quants pisos, i han desistit quan han vist que no seria prou estable. I poc després la Jove de Valls, amb un programa menys ambiciós, sense cap castell de 10, però executat amb molta solvència i seguretat, ha carregat i descarregat el 5 de 9 amb folre.

Finalment, els verds ho aconsegueixen

Els de Vilafranca han volgut recuperar-se del fracàs del 4 de 10 executant amb solvència el 3 de 9 amb folre i agulla. L'han carregat amb molta estabilitat i han aconseguit descarregar-lo sense gaires problemes. La bona execució d'aquest castell ha donat ànims als verds per intentar una altra vegada el 4 de 10 amb folre i manilles en la cinquena ronda.

I ho han aconseguit. A pesar d'acumular gairebé quatre hores de Diada de Sant Fèlix, els Verds de Vilafranca han carregat amb força seguretat el castell enmig del silenci de tota la plaça i després d'una preparació minuciosa per aixecar-lo en condicions. Ja amb les gralles sonant i a mesura que els pisos anaven pujant, l'eufòria ha anat també pujant a la plaça, i ha esclatat en un crit unànime quan l'enxaneta ha posat els dos peus a lloc.

En aquell moment el castell s'ha enfonsat, mentre l'enxaneta aixecava el braç tot caient. Però això no els ha importat, als de Vilafranca, que han expressat, tots apilonats, l'alegria d'haver aconseguit culminar el 4 de 10 amb folre i manilles per primera vegada a la seva història. Aquest castell, considerat el colós del món casteller, només han aconseguit carregar-lo i descarregar-lo els Minyons de Terrassa.

Una diada espectacular

El balanç de la diada de Sant Fèlix d'aquest 2016 és excepcional: s'han aixecat 4 castells de 10, i la resta de castells han estat de gama extra, amb l'única excepció dels pilars finals, de manera que els especialistes no han dubtat a considerar la d'aquest dimarts com la millor Diada de Sant Fèlix que s'ha fet mai.

En definitiva, una diada amb les quatre principals colles castelleres actualment en actiu, i que ha demostrat, un cop més, que el món casteller encara no ha tocat sostre en el repte d'aixecar castells cada vegada més alts i cada vegada més complicats de muntar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut