Barcelona

Dia negre a Rodalies Renfe per les obres de l'AVE i un atropellament

Els usuaris de Renfe han tornat a viure una jornada negra. L'última incidència és el tall de la línia C3, la de Vic, entre les Franqueses del Vallès i Figaró per un atropellament. La companyia ha cobert aquest tram amb autocars i la circulació no ha quedat restablerta fins al cap de dues hores, a quarts de 7 del vespre. Al matí, a la mateixa línia, un tren ha quedat aturat una hora i mitja entre dues estacions. A més, un esvoranc que s'ha obert com a conseqüència de les obres de l'AVE i que ha afectat el tram entre Bellvitge i Sants ha provocat retards a les línies C1, C2, C4, C7 i C10. Es preveia normalitzar el servei a les dues de la tarda però s'ha aconseguit a la una.

Actualitzat
El gerent operatiu d'Adif a Barcelona, Joaquín Záforas, ha explicat que la línia més afectada al matí ha estat la C10, la de l'aeroport, per la qual cosa s'han hagut d'habilitar autobusos llançadora.

La causa han estat les obres de construcció d'un túnel que fa l'empresa OHL pel pas de l'AVE. El cas és que s'ha produït un esvoranc, que no es descarta que sigui per culpa de les fortes pluges de la setmana passada. Sigui com sigui la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha passat el mort a aquesta empresa i ha dit que és la responsable del contratemps. Álvarez ha dit que l'empresa demanaria disculpes. De moment, però, la unió d'empreses responsables de l'obra està instal·lant unes pantalles metàl·liques per evitar més moviments de terres i intentar garantir el servei mentre duren les obres.

S'havia dit que amb l'entrada de l'octubre s'acabarien les incidències perquè el gruix de les obres de l'AVE ja hauria passat. En aquest sentit, Záforas ha recordat que l'obra no està acabada i que problemes com els que hi ha hagut aquest dilluns s'analitzaran perquè no tornin a passar.

La incidència ha provocat alguns retards a la línia C2 (Sant Vicenç de Calders-Vilanova-Barcelona-Maçanet); els trens que circulen per la línia C1 (l'Hospitalet-Mataró/Maçanet) començaven i acabaven el trajecte a l'estació de França, i els de la línia C7 (l'Hospitalet-Cerdanyola Universitat/Martorell), a Sant Andreu Arenal, on els passatgers podien enllaçar amb les línies 2 i 4 de rodalies, per evitar que es col·lapsés el tram en què només es podia circular per una via.

A la C3 s'hi ha aturat un tren i un comboi ha atropellat una persona

No és l'única incidència que s'ha produït aquest matí a la xarxa ferroviària catalana. A la línia C3 un tren ha quedat aturat des de les vuit del matí i durant una hora i mitja entre Figaró-Montmany i Centelles, en direcció a Vic. Al comboi hi havia majoritàriament estudiants que anaven a la Universitat de Vic i es queixaven que ningú els ha donat cap explicació.

Segons Gerard Freire, un testimoni que ha trucat al programa "Els matins", de TV3, l'avaria semblava que era del tren, que assegura que té uns trenta anys. Freire també ha dit que no han obert les portes perquè estaven entre dues estacions.

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha confirmat que s'ha tractat d'una avaria mecànica que s'ha restablert al cap d'una hora i mitja. Amb tot, els passatgers s'han queixat de l'antiguitat dels trens i han demanat la modernització dels combois.

Més tard, quan passaven 10 minuts de les 4 de la tarda, un comboi ha atropellat una persona al tram entre les Franqueses i la Garriga. Això ha obligat a tallar la circulació de trens durant dues hores entre la primera ciutat i Figaró, tram que s'ha cobert amb autocars. Encara es desconeixen les circumstàncies de l'atropellament.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut