Dia d'impàs a l'espera d'un contundent canvi de temps

Ventós. Dia de pedres a les butxaques per fortes ventades a tres zones del país: Empordà, Terres de l'Ebre i cotes altes del Pirineu. Farà sol amb núvols al Pirineu. El canvi contundent del temps arribarà a partir del vespre i en 12 hores entrarem de ple a l'ambient hivernal.

Actualitzat

Dia d'espera davant l'arribada sobtada i contundent de l'hivern divendres. Al llarg de dijous una gran entrada de vent de nord, amb molt de fred i carregat de neu, s'acostarà al Pirineu. Fins que arribi, el cel serà força plàcid i només les ventades faran que l'ambient no sigui 100% agradable.

Sol i neu cap al tard. El dia despertarà amb el cel vermell per núvols alts i alguns de mitjans, però ràpidament marxaran i donaran pas un matí de sol. A la tarda es veuran alguns núvols inofensius a la costa Bava sud. El canvi de temps arribarà a partir de la tarda, amb núvols al Pirineu de Lleida i nevades al vessant que baixaran fins als 1.000 metres a la tarda i per sota d'aquesta alçada de cara al vespre. Arriba l'hivern de cop.

Ventades. Les tres zones ventades seran les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona pel mestral, la tramuntana a l'Empordà i el nord a les cotes altes del Pirineu. Els cops de vent augmentaran al llarg del dia i superaran els 100 km/h de bon matí, la tramuntana a l'Alt Empordà i a la tarda a les altres dues zones. A darrera hora el vent arribarà a gran part del país, amb alguns cops forts.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avis per vent i per estat de la mar.

Cops de vent:

  • 104 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • 92 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • 74 km/h al Perelló, Baix Ebre.
  • 72 km/h a l'Albiol, Baix Camp.
  • 72 km/h al lac Redon (2.300 m), Vall d'Aran.

Temperatures avall. Les temperatures recularan una mica més; a més, el vent agreujarà la sensació de fred. Les mínimes baixaran arreu, sobretot a les comarques centrals de Girona, on el vent tornarà a encalmar. Al Pirineu les mínimes es donaran a darrera hora del dia, amb valors clarament per sota dels -5 graus. Les màximes encara tindran temps de mantenir-se altes, amb els valors més elevats del dia per sobre dels 20 ºC. Caldrà aprofitar aquest ambient suau abans de la caiguda forta de les temperatures de cara a divendres.

I per als pròxims dies...

Canvi radical d'ambient. L'hivern entrarà de cop i sense trucar a la porta. Divendres serà ventós, nevós i fred. I si penseu en el cap de setmana, l'ambient fred es mantindrà durant els dos dies, sobretot de bon matí. Busqueu el paraigua al fons de l'armari, espolseu la pols i col·loqueu-lo al costat de la porta de sortida de casa, podria ser necessari diumenge.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut