Barcelona

Cinc minuts de silenci als centres educatius de Catalunya per la mort d'un professor en mans d'un alumne

Minut de silenci a la Generalitat, al Parlament, ajuntaments, i al Ministeri d'Educació, mentre la comunitat educativa atura classes en record de la víctima

RedaccióActualitzat

El món educatiu està de dol l'endemà que un alumne de 13 anys, armat amb una ballesta i un matxet, va matar un professor i va ferir quatre persones més. Autoritats educatives, professors i estudiants han fet cinc minuts de silenci i de reflexió a tots els centres educatius de Catalunya. També en record de la víctima.

A l'institut Joan Fuster, l'acte s'ha fet en la intimitat i fora de les càmeres mentre que a l'institut L'Alzina, que és al mateix districte de Sant Andreu, a Barcelona, s'ha fet l'acte oficial de record amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, responsables del món educatiu, estudiants i membres de la federació de pares i mares d'alumnes. D'aquesta manera, s'ha allunyat una mica el focus mediàtic del Joan Fuster, on s'ha fet un acte privat.

Abans de començar l'acte de condol, la directora de l'Institut L'Alzina ha llegit un comunicat en què ha demanat que no es facin judicis de valor i ha mostrat tot el suport al Joan Fuster. "Tots som l'ES Joan Fuster", ha assegurat.

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han convocat un minut de silenci, a les 12.00, a la plaça de Sant Jaume, que ha comptat amb la presència de la plana major del govern català, encapçalat pel president Artur Mas, i diversos regidors. Precisament, la Generalitat ha decretat dia de dol i ha suspès tots els actes oficials.

Davant del Parlament, també s'ha convocat un minut de silenci.

L'institut lleidatà on va estudiar la víctima i on també va fer pràctiques com a professor també l'ha recordat.

També han fet un acte de dol i record el ministre d'Educació i els consellers del ram a la seu del ministeri a Madrid abans d'una reunió per tractar, entre d'altres qüestions, les avaluacions finals que fixa la Lomce per a l'Educació Secundària i el Batxillerat.

Mentrestant, el presumpte agressor continua en observació a l'Hospital Sant Joan de Déu, on s'ha avaluat la seva salut mental, i no se'l jutjarà perquè té menys de 14 anys i, segons la llei, no és responsable penalt. Encara no se sap què el va portar a cometre l'agressió, però la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, apuntava un brot psicòtic com la causa més probable. Diverses associacions posen de manifest l'increment de trastorns mentals en menors i demanen més recursos per detectar i tractar conductes de risc.

El menor ha estat acompanyat pels seus pares, que en mantenen la custòdia, ja que no hi ha indicis de família desestructurada. Ara, serà la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència la que decidirà quin tractament reeducatiu ha de rebre el menor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut