Saragossa

Dia de dol a Saragossa, arran de la mort de sis treballadors per l'explosió en una pirotècnia

Les primeres hipòtesis apunten que l'incendi es va originar en un polvorí de producte acabat i que l'ona expansiva va fer explotar un parell de vehicles carregats de material explosiu

RedaccióActualitzat

El cadàver de la persona que havia desaparegut arran de l'explosió d'ahir en una pirotècnia a prop de Saragossa, l'han trobat aquesta matinada en una granja que hi ha a prop. Amb aquesta ja en són sis les persones mortes en l'explosió, on també van resultar ferits sis treballadors de l'empresa, tres dels quals greus. L'incendi provocat per l'explosió no va quedar controlat fins ahir a la nit. Avui és jornada de dol a la capital aragonesa. 

Les autoritats aragoneses asseguren que tot plegat va començar en un polvorí de producte acabat i que l'ona expansiva va fer explotar un parell de vehicles carregats de material explosiu. 

Les contínues explosions van dificultar les tasques de recuperació dels cadàvers i l'accés al nucli del foc. A conseqüència de les múltiples deflagracions, des de diversos punts es podia veure una gran columna de fum. L'explosió va ser tan potent, que es va sentir fins més enllà de Saragossa, i això que l'empresa està situada a uns 10 quilòmetres, al terme municipal de Garrapinillos. Als pobles veïns hi va haver una certa alarma, tot i que no es va haver d'evacuar ningú. El portaveu de la Guàrdia Civil, Antonio González, ha explicat que "la zona ha quedat completament devastada, com si fos una zona de guerra."

De moment no se saben les causes de l'explosió, que ha arrasat gairebé la totalitat de les instal·lacions de la pirotècnia. S'ha obert una investigació.

Aquest accident laboral és el més greu que hi hagut aquest any a l'estat espanyol. No és la primera vegada que aquesta empresa té explosions similars: l'última, a les mateixes instal·lacions, l'any 1990, hi va morir un treballador.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut