Bàsquet

Dia de celebracions a la selecció espanyola de bàsquet, campiona del món

Diumenge històric per a l'esport espanyol. Ahir, la selecció espanyola de bàsquet es va proclamar campiona del món per primera vegada. La generació d'or va destrossar Grècia en una final èpica sense la seva estrella, Pau Gasol, que estava lesionat. L'equip de Pepu Hernández arribarà aquesta nit a Madrid, on rebrà un autèntic bany de masses. A dos quarts de dotze es preveu que celebrin el títol en una festa a la plaça Castilla de Madrid. El rei Joan Carles els rebrà en audiència, dimarts, al Palau de la Zarzuela.

Actualitzat

Explosió d'alegria en acabar el partit. Amb emocions contingudes, especialment per a un Pau Gasol coix que, tot i l'absència en la final, va ser escollit millor jugador del torneig. El de Sant Boi també va entrar en el cinc ideal del Mundial, juntament amb Jorge Garbajosa. Els campions van compartir la seva joia amb els aficionats espanyols que es van apropar a l'hotel de concentració. Un homenatge merescut per a un equip que ha fet història, amb el mèrit afegit d'haver-ho fet guanyant la final de pallissa i sense la seva estrella, Pau Gasol, que no va jugar perquè té un dit del peu trencat, però que va viure el partit i les celebracions amb tanta intensitat, o més que si hagués jugat. Tot i haver-se perdut la final, va ser escollit millor jugador del Mundial.

Autògrafs, fotos i totes les emocions en la nit més llarga dels campions, que ara viatgen del Japó cap a Madrid, on arribaran aquesta nit, a les onze, per celebrar el títol. La festa està prevista per a dos quarts de dotze a la plaça Castilla. Madrid es prepara per rebre'ls. Aquest matí començaven els preparatius. A corre-cuita, ja que als volts de la mitjanit s'espera l'arribada dels flamants campions del món a la plaça Castilla. De moment, no han transcendit els detalls del que s'hi farà. El que sí que s'ha demanat és que els aficionats esperin els jugadors i que no vagin a l'aeroport de Barajas a rebre'ls.

Espanya es va imposar amb la diferència més gran en una final del Campionat del Món. Vint-i-tres punts de marge que es van basar en una gran defensa i en els 20 punts anotats per Navarro i Garbajosa. El capità Carlos Jiménez va cedir el testimoni a Pau Gasol. L'estrella catalana va aixecar el trofeu en un homenatge que li van brindar els seus companys. Tothom ha coincidit a dir que la victòria de la selecció espanyola és totalment justa.

Per Pepu Hernández, el seleccionador, va ser més emotiu encara, ja que el seu pare havia mort la nit abans. L'entrenador no ho va dir a ningú fins després del partit per no desconcentrar els seus deixebles.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut