Diversos moments de la declaració de Rajoy a l'Audiència Nacional (EFE)

Deu respostes de Rajoy sobre la Gürtel

El president del govern espanyol nega haver cobrat diners de Bárcenas i insisteix que ell no s'ocupava dels afers econòmics del PP. Després de declarar a l'Audiència Nacional ha assegurat que està content de col·laborar amb la justícia

Juli RodésActualitzat

"No", "ho desconec absolutament", "cap", "mai", "no ho sé" i "jo no m'ocupava dels afers econòmics" han estat les respostes més repetides pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la seva declaració a l'Audiència Nacional, com a testimoni del cas Gürtel.

 

 

1.- "Hi ha una separació nítida i clara entre la part política [el secretari general] i la part econòmica [el tresorer]" d'un partit.

 

2.- No tenia "absolutament cap" coneixement sobre l'existència d'una caixa B al PP, "perquè mai m'he ocupat de cap qüestió de comptabilitat".

 

3.- "Desconec absolutament com es van pagar les obres de Génova perquè jo no duia cap afer econòmic."

 

4.- Les peticions de Bárcenas a l'última reunió: "Va dir que necessitava una sala per ficar-hi els seus documents i que si li podíem deixar el cotxe del partit durant un temps. Ens va semblar raonable."

 

5.- L'SMS a Bárcenas: "'Fem el que podem' significa que no fèiem res que pogués perjudicar cap procés. Podia haver utilitzat aquesta frase o qualsevol altra, no té cap significat."

 

6.- Quan va saber que Bárcenas tenia comptes a Suïssa? "Quan ho vaig veure, com tothom, en els mitjans de comunicació."

 

7.- "Si coneixia Correa era d'haver-lo saludat en algun acte públic, però no n'estic segur."

 

8.- "No sé" per què Correa va seguir treballant amb el PP després d'haver ordenat no contractar-lo més.

 

9.- "No he tingut cap relació amb Crespo" des que va començar a treballar amb Correa.

 

10.- "Desconec absolutament" que s'hagin comprat accions de Libertad Digital amb diners del PP. "Sé el que he llegit als diaris, suposo que al cap d'un temps."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut