Lliçà d'Amunt

Deu refugiats arriben a Lliçà d'Amunt amagats en un camió carregat de roba

Tot apunta que es tracta de refugiats kurds procedents de l'Iran

RedaccióActualitzat

Un camioner ha trobat deu persones amagades entre la càrrega del camió, de l'empresa Mango, quan s'ha aturat al polígon industrial de Lliçà d'Amunt. El camió provenia de Turquia i, en aturar-se, el conductor ha sentit soroll a la caixa del vehicle. Quan l'ha obert hi ha trobat les 10 persones amagades. Es tracta de sis adults, cinc homes i una dona, d'entre 20 i 49 anys, i quatre menors d'edat, de 15 a 17 anys, que viatjaven sols. Després de declarar davant la fiscalia de menors, la DGAIA es farà càrrec dels quatre nois. Tot apunta que són refugiats kurds procedents de l'Iran i que haurien pagat diners perquè els portessin a Anglaterra.

El conductor del vehicle està col·laborant activament amb la policia. Però, segons els Mossos, el semi remolc del vehicle té una escotilla per on podrien haver entrat els immigrants.

Els Mossos han obert una investigació mentre la Generalitat ja ha anunciat que acollirà les deu persones. Aíxí ho ha assegurat al Parlament el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós.

"El govern de Catalunya farà que aquestes persones siguin acollides. La seva situació jurídica s'ha d'avaluar, però la voluntat del govern de Catalunya és molt clara, és unívoca i és que aquestes persones seran acollides."

 

Per la seva banda, Mango es farà càrrec de les necessitats dels deu refugiats, que han estat trobats en el control d'entrada del polígon de Lliçà d'Amunt, on l'empresa té el centre de logística, quan han descobert el precinte de la càrrega trencat, segons ens ha informat Mango mateix. El remolc del camíó havia fet el trajecte en ferri des del port turc d'Esmirna, a Istanbul, fins a la localitat francesa de Sète, i per carretera des d'aquesta ciutat de  la regió del Llenguadoc-Rosselló fins a Lliçà d'Amunt. 

 

 

 

Membres de Sistema d'Emergències Mèdiques han atès les deu persones a Lliçà. Joan Gorris, metge del SEM, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" l'estat en què han trobat aquestes persones. En la primera exploració, ha dit, només una presentava un quadre de vòmits, però la resta "no semblava que tinguessin cap afectació". Tot i això, els han traslladat a l'Hospital de Granollers perquè els fessin altres exàmens i allà s'ha comprovat que es troben en bon estat de salut.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut