L'Uggie, un gos Jack Russell terrier ensinistrat, va saltar a la fama gràcies al seu paper a "The Artist" (Reuters)
L'Uggie, un gos Jack Russell terrier ensinistrat, va saltar a la fama gràcies al seu paper a "The Artist" (Reuters)

Deu gossos que han triomfat al cinema i a la televisió

Són gossos que ens han entretingut i emocionat i que guardem a la nostra memòria

RedaccióActualitzat

Són el millor amic de l'home, tot i que si haguéssim de fer cas d'Alfred Hitchcock -que malparlava dels rodatges amb animals i nens- no ens acompanyarien a la pantalla. Per sort, ni el mateix director d'"Els ocells" ni tampoc Michel Hazanavicius van fer cas d'aquesta màxima i així és com els espectadors van poder gaudir de la simpàtica interpretació d'Uggie, el gos de "The Artist", desaparegut aquest 7 d'agost als tretze anys.

El talent interpretatiu de l'Uggie, la seva capacitat còmica, la bona connexió amb el seu propietari a la gran pantalla -l'actor francès Jean Dujardin- i la multitud d'ordres que era capaç d'executar li van valer un Oscar el 2011.

Però són molts els quissos que abans que l'Uggie ens han entretingut i fins i tot emocionat exercint papers protagonistes o fent de secundaris en històries que, sense ells, no haurien estat iguals.

Hem volgut fer un recull -forçosament incomplet- d'alguns animals cinematogràfics o televisius que guardarem, ja per sempre, a la nostra memòria.

Coloma

Coloma és tota una institució. Va ser famosa com a gossa d'atura després de guanyar 32 campionats de gossos pastors. Va morir el 2006 als 14 anys a causa d'un problema cardíac. Havia guanyat sis vegades el Campionat de Catalunya de gossos pastors, dues vegades el Campionat d'Espanya, i tres en la categoria especial Border-Collie.

Lassie

D'aquesta gossa collie es va arribar a dir que era "la gossa més famosa del món". El britànic Eric Knight va ser el creador del personatge, que es va fer famós a través de la sèrie "Lassie" de la cadena de televisió nord-americana CBS, i que després arribaria a les nostres pantalles.

Rex

Aquest pastor alemany és conegut gràcies a la sèrie de televisió policíaca del mateix nom. Les seves aventures ajudant la brigada d'homicidis es van començar a emetre a Àustria el 1994, i després a d'altres països europeus.

Trasto

El Trasto sempre acompanyava l'Adrià (Pep Torrent) a la sèrie de TV3 "El cor de la ciutat". Tots dos van viure moments inoblidables.

Rin Tin Tin

Rin Tin Tin és el nom que van rebre diversos gossos pastors alemanys que van participar a diverses produccions de Hollywood durant la primera meitat del segle XX. Rin Tin Tin té la petjada estampada al passeig de la Fama de Los Angeles.

Beethoven

Aquest gos Sant Bernat, raça originària dels Alps, és el protagonista de la pel·lícula Beethoven (1992), dirigida per Brian Levant. El film, dirigit a un públic familiar, va ser un gran èxit de taquilla.

El Zeus i l'Apol·lo

Zeus i Apol·lo eren els gossos del senyor Higgins a la sèrie "Magnum", que es va emetre per TV3. Aquests dòbermans eren extremadament fidels i estaven molt ben entrenats.

I també en dibuixos animats

Snoopy

Aquest perdiguer va complir ara fa pocs dies 65 anys. Snoopy és el personatge principal del còmic "Peanuts", al costat de Charlie Brown. El seu creador va ser el dibuixant nord-americà Charles Schulz.

Boira

Boira és un altre gos Sant Bernat molt famós, al costat de Beethoven. Era el gos de l'avi de Heidi, una nena de cinc anys que va quedar òrfena i va haver d'anar a viure amb el seu avi als Alps. La sèrie, d'origen japonès, va tenir un gran èxit a Europa.

Milú

Què hauria fet Tintín sense el seu gos fox terrier?

 

Anar al contingut