Barcelona

Deu de cada cent famílies deuen més al banc per la hipoteca que el que val ara el seu pis

Un 10% de les famílies catalanes deuen més al banc per la hipoteca que el que val ara el seu pis. És una de les conseqüències de la crisi immobiliària, segons explica un estudi recent de l'Escola de Negocis Esade. L'autor d'aquest informe augura que la situació de crisi es pot allargar entre tres i quatre anys més i creu que comportarà la destrucció d'empreses no només immobiliàries, sinó també d'altres sectors.

Actualitzat

L'autor de l'informe, Francesc Xavier Mena, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que "un 80% de les famílies de casa nostra ja tenen la hipoteca pagada o estan pagant la segona i, per tant, tenen solidesa patrimonial, però n'hi ha un 20% que no. D'aquestes, un 10 no pot accedir a un habitatge i l'altre 10% tindrà un deute amb el banc superior al valor del seu pis".

Segons l'estudi, la crisi immobiliària durarà entre tres i quatre anys, i també comportarà la destrucció d'empreses, que s'estendrà a altres sectors. Segons Mena, després de l'estiu els concursos de creditors o suspensions de pagaments es "generalitzaran no només al sector immobiliari, sinó també a altres sectors".

L'informe d'Esade critica la deducció de 400 euros en l'IRPF que ha aprovat el govern central, perquè creu que no impulsarà el consum i, en canvi, minva les arques de l'Estat en detriment de les autonomies.

Anar al contingut