Un agent dels TEDAX de la Guàrdia Civil amb el projectil trobat en un camp de la partida de l'Oriola. Imatge del 2 de novembre de 2016. (horitz…
Un agent dels TEDAX de la Guàrdia Civil amb el projectil trobat en un camp de la partida de l'Oriola. Imatge del 2 de novembre de 2016. (horitzontal)

Detonen de forma controlada un projectil d'artilleria de la Guerra Civil enterrat en un camp d'Amposta

Actualitzat

ACN Amposta.-Especialistes del TEDAX de la Guàrdia Civil han fet explotar de forma controlada un projectil d'artilleria de la Guerra Civil que es trobava enterrat en una finca de la partida de l'Oriola a Amposta. En les tasques, que s'han dut a terme a partir d'aquest divendres a primera hora del matí, els agents de l'institut armats han comptat amb la col·laboració d'efectius de la brigada municipal i una excavadora per poder desenterrar la bomba, enterrada a uns 80 metres de fondària d'un camp de conreu. Després de valorar les diferents opcions, i ateses les dimensions del projectil, els artificiers han decidit fer-lo explotar controladament al mateix lloc on ha estat localitzat. La presència de la bomba va ser comunicada pels propietaris de la finca a la Guàrdia Civil el passat dimarts. Segons haurien explicat, un avantpassat els va informar, temps enrere, de la seva existència.

Anar al contingut