Sant Llorenç de la Muga

Detinguts tres responsables d'un centre privat de menors per presumptes maltractaments

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte tres educadors d'un centre privat de Sant Llorenç de la Muga, prop del pantà de Boadella, a Figueres, acusats de maltractar tres adolescents. Es tractaria del mas Can Gener, on hi havia internats cinc nois suïssos en el moment de la denúncia. Els educadors són de nacionalitat italiana i han quedat en llibertat amb càrrecs. Segons un dels nois, que va fugir del centre i va anar a denunciar el cas als Mossos, els educadors obligaven els adolescents a fer treballs forçats i, quan s'hi negaven, els tancaven en gàbies de porcs senglars.

Actualitzat

La investigació policial va començar quan els Mossos d'Esquadra van trobar un menor sol a l'estació de tren de Figueres. El noi assegurava que s'havia escapat del centre de menors de Sant Llorenç de la Muga perquè el maltractaven. Els agents es van desplaçar al centre, on van trobar cinc joves d'entre 15 i 16 anys, tots presumptament maltractats pels tres detinguts.

Segons fonts policials, els arrestats pegaven habitualment als menors i els maltractaven. En alguns casos, fins i tot els tancaven en gàbies de porcs senglars d'un metre quadrat quan no volien treballar o deien que es trobaven malament. Alguns havien arribat a passar-s'hi fins a vuit hores tancats.

Els nois han estat traslladats a un centre de menors homologat de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut