Barcelona

Detinguts tres matrimonis romanesos que obligaven els seus fills a robar turistes a Barcelona

Una investigació dels Mossos d'Esquadra ha permès portar a la presó tres matrimonis que utilitzaven els seus fills menors d'edat per a la comissió de delictes a la ciutat de Barcelona. Sota les ordres dels adults, quinze menors haurien comès uns 600 fets delictius, sobretot robatoris i furts amb força, violència i intimidació. Es tracta de la primera vegada a l'Estat que la investigació policial permet provar que els pares, d'origen romanès, obligaven els seus fills a cometre delictes que després supervisaven.

Actualitzat
Segons ha pogut saber Catalunya Informació, la preocupació per l'actuació de diversos clans que utilitzen menors per assaltar a turistes a Barcelona van portar els Mossos d'Esquadra a treballar en el cas i recollir indicis contra els adults, en aquests cas tres parelles, que tenien al seu càrrec quinze menors. Una investigació que per primera vegada ha permès provar que els pares, d'origen romanès, feien que els fills cometessin delictes que després supervisaven.

Segons fonts dels Mossos, els nens i nenes haurien comès uns 600 fets delictius a la ciutat de Barcelona, entre furts, estafes i robatoris amb força, violència i intimidació.

Dos dels matrimonis van ser detinguts pels Mossos al seus domicilis de Badalona, mentre que l'altra parella havia fugit a Madrid, on va ser localitzada, en col·laboració amb la Policia Nacional.

El jutge de guàrdia va decretar presó provisional divendres per a cinc dels sis adults, que ja han ingressat en diferents centres penitenciaris, mentre que una de les dones detingudes ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Per la seva banda, els menors han passat a mans de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat.
Anar al contingut