Investiguen el lloc de l'atemptat de París (Reuters)
Investiguen el lloc de l'atemptat de París (Reuters)
París

Detinguts tres familiars de l'autor de l'atemptat a París, reivindicat per Estat Islàmic

França reforça la seguretat davant la primera volta de les presidencials i Cazeneuve fa una crida a la unitat i a no cedir davant la por i la intimidació

RedaccióActualitzat

Quan París mira de recuperar l'alè l'endemà de l'atemptat als Camps Elisis que ha acabat amb la vida d'un agent de policia i en va ferir dos més de gravetat, la policia francesa ha detingut tres familiars de l'autor de l'atemptat. Pel que fa a l'ordre de recerca d'un altre sospitós que la policia belga havia emès a la francesa les últimes hores, finalment, l'home s'ha presentat en una comissaria de la ciutat belga d'Anvers. De moment no queda clar si hi ha cap vincle entre aquest sospitós i l'atac reivindicat per Estat Islàmic.

L'agressor, abatut per les forces de l'ordre, ha estat identificat, tot i que no se n'ha confirmat el nom. Fonts pròximes a la investigació, però, expliquen que era un francès de 39 anys fitxat per radicalització islamista. que ja havia estat condemnat a presó anys enrere, i que havia manifestat la voluntat de matar policies .

L'agència vinculada a l'organització jihadista Amaq, però, ja va informar després de l'atac que "l'autor de l'atac als Camps Elisis en el centre de París era Abu Iussef el Belga, i un dels combatents d'Estat Islàmic".

França reforça la seguretat per la primera volta

Aquest divendres s'ha reunit el Consell de Defensa, que ha decidit reforçar la seguretat a la primera volta de les presidencials franceses després de l'atac comès als Camps Elisis, al cor de la capital francesa, i que va ser immediatament reivindicat per l'Estat Islàmic. El primer ministre, Bernard Cazeneuve, ha explicat que es desplegaran 50.000 policies, gendarmes i militars diumenge:

"Hi haurà unitats especialitzades d'intervenció per garantir una capacitat de resposta total."

Cazeneuve ha fet una crida a la unitat i a no cedir davant la por i la intimindació. També ha reclamat "dignitat i responsabilitat".

L'operatiu de seguretat ja s'havia incrementat després de la detenció de dos homes, dimarts a Marsella, que volien cometre un atemptat

La investigació continua oberta i la policia ja ha escorcollat aquesta matinada el domicili de la família de l'assaltant, en un suburbi de París. 

Anul·len actes de campanya

L'atemptat als Camps Elisis va coincidir amb les intervencions televisades que feien els diferents candidats de les presidencials. François Fillon, Emmanuel Macron i Marine Le Pen ja han anul·lat els seus darrers actes de campanya previstos per aquest divendres. 

Les eleccions de diumenge, de resultat molt imprecís, se celebraran per primera vegada en la història de la cinquena República francesa sota l'estat d'urgència, instaurat després dels atemptats del novembre del 2015

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut