Detinguts set suposats terroristes que preparaven atemptats contra la Torre Sears de Chicago i l'oficina de l'FBI a Miami

L'FBI ha detingut set suposats terroristes que preparaven diversos atemptats contra les ciutats nord-americanes de Chicago i Miami. Segons la fiscalia federal del districte sud de Florida, el complot es trobava en la fase inicial i, per tant, els arrestats no suposaven una amenaça imminent. Els principals objectius eren l'emblemàtica Torre Sears, a Chicago -el gratacels més alt dels Estats Units-, i també l'oficina de l'FBI a Miami. Feia temps que el grup era investigat. L'estat de Florida, on es troba Miami, és un dels més investigats per terrorisme des dels atemptats de l'11 de setembre, ja que els autors hi van viure durant un temps.

Actualitzat

Els suposats terroristes que preparaven diversos atemptats contra les ciutats nord-americanes de Chicago i Miami han estat detinguts en una operació que encara no està tancada. Segons les autoritats, el complot es trobava en la fase inicial i, per tant, els arrestats no suposaven una amenaça imminent.

Els principals objectius eren l'emblemàtica Torre Sears, a Chicago, i també l'oficina de l'FBI a Miami. Feia temps que el grup era investigat. La policia els va descobrir quan els sospitosos es pensaven que estaven fent tractes amb un cap d'Al-Qaeda. En realitat, era un policia infiltrat.

Les detencions es van fer entre dijous i dimecres. Sis d'ells, al suburbi de Liberty City, al nord-est de Miami, i el setè, a Atlanta. Un alt càrrec de la policia ha explicat que la majoria dels detinguts tenen nacionalitat nord-americana sense una vinculació aparent amb Al-Qaeda i altres xarxes terroristes. L'estat de Florida és un dels més investigats per terrorisme des de l'11-S, ja que els autors hi van viure durant un temps.

Més perillosos que Al Qaeda

Robert Mueller, director de l'Oficina Federal d'Investigació, ha assegurat en una conferència a Cleveland que els grups autòctons radicals com el que s'ha desarticulat, suposen "una nova varietat de terroristes més perillosos que els d'Al Qaeda".

Muller ha explicat a la CNN que, de moment, no podien donar a conèixer més detalls, tot i que ampliaran la informació aquest mateix divendres des de Washington. Segons les cadenes de televisió, els agents han escorcollat diverses vivendes de Liberti City. Amb tot, se sap si han trobat armes o material per fabricar explosius.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut