Les autoritats mexicanes intensifiquen les investigacions per la fuga del Chapo Guzmán
Les autoritats mexicanes intensifiquen les investigacions per la fuga del Chapo Guzmán
Ciutat de Mèxic

Detinguts set funcionaris de presons mexicans en relació amb la fuga del narcotraficant "Chapo" Guzmán

Una trentena de funcionaris de la presó d'alta seguretat d'on es va escapar el "capo" del càrtel de Sinaloa han estat interrogats i set han quedat detinguts

RedaccióActualitzat

Set funcionaris de presons han estat detinguts per la seva suposada implicació en la fuga del "capo" de la droga mexicà Joaquín "Chapo" Guzmán d'un centre penitenciari de màxima seguretat. La policia ha investigat una trentena de funcionaris del centre com a possibles cooperants en la fuga del narcotraficant.

El Chapo Guzmán, cap del càrtel de Sinaloa, es va escapar fa una setmana per un túnel d'un quilòmetre i mig que anava a parar a una casa a mig construir.

És la segona fuga que protagonitza el narcotraficant. La primera vegada va aconseguir escapolir-se d'una presó de l'estat mexicà de Jalisco, el gener del 2001, i va ser capturat tretze anys després. Ara feia un any i mig que estava empresonat en un recinte de màxima seguretat.

La fuga ha deixat en ridícul el govern d'Enrique Peña Nieto i ha posat de manifest la inoperància de les autoritats mexicanes a l'hora d'aturar la corrupció. El president mexicà ha dit que entén la frustració que la fuga del "capo" de la droga ha provocat a Mèxic. N'ha assumit la responsabilitat i ha assegurat que no aturarà les investigacions fins a obtenir resultats.

Anar al contingut