Madrid

Detinguts per robar a estrangers fent-se passar per policies a les carreteres de Madrid

La Guàrdia Civil ha detingut set persones i n'ha imputat quinze més per presumpta pertinença a una banda organitzada dedicada al robatori mijtançant el procediment conegut com el fals policia o "policia ful". Els falsos policies interceptaven les víctimes, gairebé sempre turistes estrangers, a la carretera i escorcollaven el vehicle per acabar robant-los objectes de valor amb l'excusa d'estar investigant qüestions relacionades amb drogues o falsificació de bitllets. Als detinguts se'ls imputen robatoris per aquest procediment a l'A-1, l'A-2, l'A-3, l'A-4, l'A-5, l'M-40, l'M-45 i l'M-50.

Actualitzat

En l'operació s'han intervingut nombrosos equips audiovisuals, ordinadors portàtils, diners en metàl·lic -tant euros com moneda estrangera-, joies, plaques de policia i jaquetes amb insígnies, suposadament utilitzades en els fets, a més de telèfons mòbils i vuit vehicles que podrien haver estat utilitzats per cometre els delictes.

Testimonis i víctimes van aportar dades fonamentals que han permès identificar alguns dels autors i localitzar els domicilis on residien, a les localitats madrilenyes de Cubas de la Sagra i Casarrubuelos, i a Illescas, a Toledo.

Els detinguts són de nacionalitat pakistanesa i tenen edats compreses entre els 35 i els 40 anys. Tots ells compten amb antecedents policials menys un, i se'ls imputen els delictes de robatori amb intimidació, usurpació de funcions, delictes contra la seguretat, associació il·lícita i encobriment.

Els arrestats formaven part d'una banda organitzada establerta a Espanya i perfectament estructurada, que aprofitava el desconeixement dels turistes estrangers que visitaven el país per robar-los fent-se passar per policies o guàrdies civils.

En cada robatori participaven un màxim de quatre individus, que feien servir vehicles matriculats a nom de terceres persones, que esperaven en gasolineres per seleccionar les possibles víctimes. Posteriorment, les seguien i les interceptaven per fer l'escorcoll del seu vehicle fent-se passar per policies espanyols que investigaven qüestions relacionades amb drogues o falsificació de moneda. Aleshores, robaven els objectes de valor que trobaven.

Anar al contingut