Barcelona

Detinguts els dos lladres més buscats els últims mesos a Barcelona

La parella de lladres més buscats els últims mesos a Barcelona han caigut i ja són a la presó, segons han informat els Mossos d'Esquadra. El primer és un noi nascut a Badalona, detingut a Sant Adrià de Besòs, que està acusat de setze robatoris amb violència o intimidació comesos des de finals de març i fins la setmana passada. En total, hauria robat més de 20.000 euros en metàl·lic. El segon atracador, també de nacionalitat espanyola, és l'últim membre d'una banda especialitzada a robar en una cadena de supermercats -com a mínim en vint establiments- i una benzinera. El detingut es va poder escapar d'una persecució policial espectacular a Gràcia, l'11 de maig, que va permetre arrestar el primer integrant del grup.

Actualitzat
El primer dels lladres és Abilio H.M., de 32 anys, nascut a Badalona, resident a Barcelona i detingut el 8 de juny a Sant Adrià de Besòs. Segons han informat els Mossos, la seva activitat delictiva ha estat frenètica. Tant, que la investigació continua oberta.

Els actes delictius d'aquest detingut van començar el 23 de març a Tossa de Mar, on va atracar una sucursal de la Caixa Penedès a punta de pistola i va retenir durant vint minuts els treballadors, fins que van obrir la caixa forta. Es va endur més de 8.000 euros.

El mes d’abril, els dies 3, 14 i 22, va atracar tres farmàcies de Barcelona, dels carrers Mallorca, Gran Via de les Corts Catalanes i Aribau, i en tots els casos va amenaçar les víctimes amb un ganivet de cuina de grans dimensions. El botí van ser més de 1.000 euros. Els dies 2, 4 i 12 de maig va robar amb una arma de foc una farmàcia de l’avinguda Alfons XIII de Badalona, d’on es va endur menys de 300 euros, i dues agències de viatges, de la Via Augusta i l’avinguda Diagonal de Barcelona, d’on va sortir amb més de 4.000 euros.

L’activitat va anar a més i entre el 21 i el 25 de maig va consumar sis atracaments, cinc d'aquests a Barcelona i novament en agències de viatges. L’altre va ser a una sucursal de Cajamar a Badalona. En tots els casos, a punta de pistola. El botí va ser de 4.000 euros.

Els tres últims robatoris van ser el 2 i el 7 de juny, també en agències de viatges, d’on en va sortir amb més de 1.500 euros després d’amenaçar els treballadors amb una arma de foc. L’atracador solia posar-se un casc de moto o una gorra per tapar-se la cara, però tot i això les víctimes l’han reconegut fotogràficament. En el moment de la detenció, li van confiscar l’arma, que era simulada, dues motos i diverses peces de roba que l’incriminen.

L’altre atracador és José M.D. de 20 anys. La banda de la qual forma part va robar, entre el març i l’abril, en almenys vint establiments d’una cadena de supermercats i en una benzinera, als districtes de les Corts, Gràcia, Sant Andreu, Horta, Nou Barris i Sant Martí. Sempre es desplaçaven en moto i actuaven amb el casc posat per dificultar que els identifiquessin.

L’11 d’abril es va muntar un macrodispositiu a Gràcia per detenir-ne els quatre integrants. Van caure Karim C., la setmana següent Ismael M.H. i el 23 de maig Hamid G. que té 16 anys. Amb la detenció d’ara, els Mossos donen la banda per desarticulada, però mantenen oberta l’operació. Els quatre detinguts acumulen més de 80 antecedents policials. Els majors d’edat han ingressat a la presó i el menor en un centre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut