Tarragona

Detinguts el primer tinent d'alcalde de Viladecans i l'excap de gabinet de Ballesteros pel "cas Inipro"

La Guàrdia Civil també deté dos empresaris de Viladecans i fa una desena d'escorcolls, entre altres llocs, als ajuntaments de Tarragona, Viladecans i Palau-solità i Plegamans

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut el primer tinent d'alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero, i Gustavo Cuadrado, excap de gabinet i de comunicació de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, pel "cas Inipro". Juntament amb ells s'han detingut dues persones més de Viladecans relacionades amb el cas de suposada corrupció a l'Ajuntament tarragoní. Es tracta de dos empresaris.

Paral·lelament, els agents han dut a terme onze escorcolls als ajuntaments de Tarragona, Viladecans i Palau-solità i Plegamans per recollir més informació relacionada amb el cas. La Guàrdia Civil també registra entitats públiques, l'empresa Inipro, despatxos professionals i domicilis a les províncies de Barcelona i Tarragona per investigar possibles delictes contra l'administració pública.

S'acaben alguns escorcolls

A la tarda s'han anat acabant alguns dels escorcolls que han fet els agents de la Guàrdia Civil. Ja s'han acabat els que s'han fet a l'àrea econòmica de l'Ajuntament de Viladecans i a l'habitatge de Guerrero.

D'altra banda, l'excap de gabinet de Ballesteros Gustavo Cuadrado ha quedat en llibertat un cop la Guàrdia Civil ha acabat els escorcolls a casa seva, a l'Ajuntament de Tarragona i a la Facultat d'Economia i Empresa de la URV, a Reus. 

Les actuacions estan sota secret de sumari, tutelades pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona.

El "cas Inipro"

El "cas Inipro" investiga contractes suposadament irregulars de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. En concret, Inipro, empresa pròxima al PSC, va rebre més de 250.000 euros de l'Institut entre els anys 2010 i 2012 per la prestació de serveis als immigrants. Ara s'investiga l'adjudicació d'aquests contractes i si realment els treballs es van fer. La investigació del cas es va emprendre arran d'una denúncia de la CUP.

Per aquest cas també són investigats l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i altres càrrecs municipals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut