Cartell de la CAM una oficina de Yecla, a Múrcia
Cartell de la CAM en una oficina de Yecla, a Múrcia
Madrid

Detinguts cinc exdirectius de la CAM en el marc de la investigació per presumptes irregularitats en la gestió de la caixa

Entre els detinguts hi ha l'exdirector general Roberto López Abad i l'exresponsable de projectes immobiliaris Daniel Gil Mallebrera. El jutge investiga el possible desviament de fons de la CAM en benefici dels detinguts a través d'operacions il·lícites de compravenda d'hotels i terrenys a la República Dominicana i Mèxic.

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha ordenat la detenció de cinc exdirectius de la CAM, la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, entre els quals hi ha l'exdirector general Roberto López Abad, que ha estat arrestat en el marc de la causa que investiga les presumptes irregularitats en la gestió de la caixa.

Fonts jurídiques han informat que la Guàrdia Civil també ha detingut l'exdirector d'empreses de l'entitat Daniel Gil, que, juntament amb els altres qualtre, està previst que compareguin aquest dijous 7 de novembre davant del titular del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional.

Gómez Bermúdez ha ordenat també registrar dos despatxos d'advocats, a València i Alacan,t i una oficina mercantil a Mallorca, segons han informat les mateixes fonts. 

Actualment López Abad està imputat en la peça principal de la CAM, juntament amb l'exdirectora general Maria Dolores Amorós, l'expresident Modesto Crespo i els exdirectors de recursos i planificació, Vicente Soriano i Teófilo Sogorb, i també en una peça separada que investiga els exresponsables de la caixa per "obtenir lucre personal" a través de cinc operacions: la compravenda de tres hotels i l'adquisició de dues parcel·les a la República Dominicana i Mèxic.

Aquests moviments haurien servit de "pantalla" per a una transferència de fons no justificada" des de la CAM cap a la societat Valfensal, participada de l'entitat.

Anar al contingut