França

Detinguts al sud de França dos presumptes membres d'ETA

La policia francesa, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, ha detingut dos presumptes etarres a Azkain, als Pirineus francesos. Un d'ells seria Asier Larrinaga Rodríguez, a qui les forces de seguretat relacionen amb el zulo que van descobrir el 23 de desembre a Amorebieta i amb els explosius que es van trobar la setmana passada a la vall d'Atxondo, a Biscaia. L'altre podria ser Garikoitz Etxeberria, un dels condemnats en el procés contra l'organització juvenil Jarrai. Aquestes detencions arriben deu dies després de l'atemptat d'ETA contra l'aeroport de Madrid-Barajas, que ha suposat la ruptura de la treva decretada per la banda terrorista al mes de març.

Actualitzat

A la localitat d'Azkain, al departament dels Pirineus Atlàntics, la policia francesa ha detingut el presumpte membre d'ETA Asier Larrinaga, fugit després que l'Ertzaintza va localitzar un zulo amb detonadors i cinquanta quilos d'explosius a Amorebieta el 23 de desembre, set dies abans de l'atemptat de Barajas. Més endavant, el 5 de gener es va localitzar el cotxe abandonat del mateix Larrinaga a la vall d'Atxondo. Prop del cotxe s'hi va trobar un altre zulo amb detonadors, temporitzadors i manuals per a l'elaboració d'explosius.

Juntament amb Larrinaga s'ha detingut un altre presumpte membre d'ETA. Es tractaria de Garikoitz Etxeberria, un dels condemnats a l'Audiència Nacional pel procés contra Jarrai. Als etarres se'ls han intervingut dues pistoles i dues motxilles. Ara la policia francesa busca possibles còmplices dels dos presumptes etarres.

Les forces de seguretat de l'Estat tenen indicis que el comando responsable dels artefactes d'Amorebieta i Atxondo, integrat pels dos detinguts, va preparar l'atemptat a la terminal 4 de l'aeroport de Barajas, en el qual van morir dos ciutadans equatorians i que ha suposat la ruptura de la treva decretada per la banda terrorista al mes de març. La línia de connexió més directa és un telèfon mòbil.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut