Declaracions del Ministre de l'Interior francès, Matthias Fekl
Declaracions del Ministre de l'Interior francès, Matthias Fekl

Detinguts a Marsella dos homes que planejaven atemptar durant les eleccions franceses

El Ministre d'Interior, Matthias Fekl, ha explicat que els dos individus són sospitosos d'estar preparant un atemptat durant els comicis, la primera volta dels quals se celebra aquest diumenge

RedaccióActualitzat

Dos homes que planejaven atemptar durant la campanya electoral francesa han estat detinguts aquest dimarts a Marsella. Els individus, que estaven fitxats pels serveis secrets pel seu radicalisme, són sospitosos d'estar preparant un atemptat imminent. La Fiscalia Antiterrorista de París, de fet, va obrir la setmana passada una investigació preliminar per una amenaça imminent, però no ha estat confirmada fins ara.

El ministre de l'Interior francès, Matthias Fekl, ha explicat que els detinguts són sospitosos d'estar preparant un atemptat la vigília de les eleccions presidencials franceses i ha donat detalls de l'operació:

"Són dos homes radicalitzats nascuts el 1987 i al 1993 de nacionalitat francesa. Tenien la intenció de cometre un atemptat en territori francès a curt termini, és a dir, els pròxims dies. S'ha aconseguit prevenir un acte terrorista segur."

Fekl ha assenyalat que la detenció la van portar a terme agents de la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI) i de la unitat d'elit policial (RAID). Un dels escorcolls, realitzat en un apartament de Marsella on van estar els dos arrestats, ha permès descobrir material per a la fabricació d'explosius TATP, una pistola i diverses armes llargues.

Fekl ha explicat que les investigacions encara estan en curs, igual que les operacions de seguretat i ha assegurat que "s'està fent tot el possible per garantir la seguretat" dels comicis. També ha explicat que es desplegaran "més de 50.000 policies, gendarmes i militars per a les jornades de votació, en un context d'un risc terrorista que segueix sent més elevat que mai".

El pròxim cap de setmana es farà la primera volta de les eleccions presidencials i precisament la lluita antiterrorista ha estat un dels arguments principals de la campanya electoral. Les eleccions es celebraran amb el país en estat d'emergència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut