Agents de la Policia Nacional emportant-se un dels tres jihadistes detinguts (EFE)
Agents de la Policia Nacional emportant-se un dels tres jihadistes detinguts (EFE)
Madrid

Detinguts a Madrid 3 presumptes jihadistes, un dels quals "extremadament perillós"

La policia creu que un dels detinguts és integrant d'Estat Islàmic i que està molt radicalitzat

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada a Madrid tres homes, un dels quals seria integrant de Daesh i estaria molt radicalitzat. De fet, les forces de seguretat el consideren una "clara amenaça per a la seguretat del nostre país". Hauria recopilat material ideològic i electrònic, en concret manuals de terrorisme jihadista. El Ministeri d'Interior ha informat que entre els manuals hi havia el del terrorista suïcida i el Manual per a la Jihad electrònica.

El detingut integrant de Daesh, de 32 anys, hauria intentat també captar persones del seu entorn per practicar la jihad violenta a Espanya.

Es creu que presentava un perfil "extremadament perillós" que coincideix amb el dels implicats als atemptats recents del Regne Unit o França. Els altres dos detinguts, de 33 i 38 anys, convivien amb ell i estaven iniciant el seu procés d'integració.

 

 

Durant la investigació han detectat que el principal detingut havoa contactat, a través de les xarxes socials, amb membres de Daesh que són en zona de combat a Síria o l'Iraq.

L'operació la du a terme el jutat número 2 de l'Audiència Nacional i la coordina la fiscalia d'aquest tribunal.

Anar al contingut