Imatge de recurs d'un cotxe dels Mossos
Imatge de recurs d'un cotxe dels Mossos
Vicenza

Detinguts a Itàlia dos lladres dels Pink Panthers que haurien comès quatre robatoris en joieries de Barcelona

La parella era la que anava a les botigues i, mentre la dona distreia els venedors, l'home forçava les vitrines i s'enduia el botí

RedaccióActualitzat

La policia de Vicenza, a Itàlia, ha detingut dos lladres, membres del grup criminal Pink Panthers, que haurien comès quatre robatoris en joieries de Barcelona els anys 2014 i 2015. Es tracta d'una dona i un home de nacionalitat sèrbia, tots dos de 37 anys.

Els van detenir després que haguessin comès un robatori en una fira de joies de Vicenza, on van obtenir un botí d'1.200.000 euros.

Quan va revisar els telèfons mòbils dels lladres, la policia italiana va trobar imatges d'etiquetes d'una coneguda joieria de Barcelona amb números de sèrie que corresponien a peces robades. Això, la descripció física i les empremtes dactilars han permès confirmar als Mossos d'Esquadra que es tracta dels autors de quatre robatoris a Barcelona.

El primer d'aquests robatoris a Barcelona es va cometre el 15 de setembre del 2014 quan un dels lladres va entrar a la joieria en un moment en què hi havia una gran afluència de clients i, sense que els treballadors se n'adonessin, va forçar una de les vitrines i va robar un collaret i un anell valorats en 34.600 euros. En el segon robatori, el 26 d'octubre del 2015, dos homes i una dona van accedir a una joieria i, mentre la dona distreia les treballadores del local, els lladres van forçar una de les vitrines i es van endur peces valorades en 237.500 euros. Amb el mateix mètode, el dia 27 de novembre del 2015 els lladres es van aconseguir endur joies per valor de 4.394 i 272.079 euros de dues joieries més.

El grup estava format per diverses persones, algunes de les quals feien tasques de logística i preparació dels robatoris, però la parella era la que anava a les botigues. Mentre la dona distreia els venedors, l'home forçava les vitrines i s'enduia el botí.

Els dos detinguts estan en presó preventiva a Itàlia i consten com a investigats per part dels Mossos d'Esquadra en relació amb els quatre robatoris de Barcelona.

Anar al contingut