La policia trasllada un dels detinguts a l'illa italiana de Sardenya
La policia trasllada un dels detinguts a l'illa italiana de Sardenya
Càller, Sardenya

Detinguts a Itàlia 18 membres d'una presumpta cèl·lula jihadista que havien planejat un atemptat suïcida al Vaticà

Alguns dels detinguts haurien participat en un atemptat al mercat de Peshawar en què van morir més de 100 persones i haurien ajudat Ossama bin Laden a amagar-se

RedaccióActualitzat

La policia italiana ha detingut almenys 18 persones en una operació contra els presumptes membres d'una cèl·lula jihadista que acusa d'haver organitzat i comès diversos atemptats terroristes al Pakistan i d'haver intentat enderrocar el govern pakistanès.

Els agents de la policia italiana feia anys que investigaven alguns dels components de la xarxa. Els ara detinguts havien parlat de la hipòtesi de cometre un atemptat suïcida al Vaticà el març del 2010. El fiscal de Càller que ha ordenat les detencions ha anunciat que es va tractar només d'una conversa i que no era un projecte ferm.

La investigació sobre aquesta cèl·lula integrista va començar l'any 2009 per enfortir la seguretat davant la celebració de la cimera del G8 que es va fer a la localitat sarda de La Maddalena.

Les detencions s'han fet a l'illa de Sardenya, on tenia la base d'operacions la cèl·lula desarticulada, i en altres poblacions italianes.

Segons els investigadors, els detinguts estarien implicats en l'organització de diversos atemptats terroristes. Concretament sospiten que alguns dels ara detinguts van cometre un atemptat l'any 2009 al mercat Meena de la ciutat pakistanesa de Peshawar en què van morir més d'un centenar de persones.

Dos dels detinguts podrien haver format part de la xarxa que va protegir i ocultar al Pakistan Ossama bin Laden. També haurien recaptat diners i adoctrinat persones de les comunitats pakistaneses del nord d'Itàlia per enviar-les al Pakistan i l'Afganistan a cometre atemptats.

Anar al contingut