Charenton-le-Pont

Detinguts a França els presumptes responsables de l'aparell d'informació d'ETA

Agents de la Gendarmeria han detingut a França Javier Arruabarrena Carlos, de 37 anys, i Ohiana Garmendia Marín, de 32, a qui es considera "els dos màxims responsables de l'aparell d'informació d'ETA", segons ha confirmat el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho. L'operació s'ha dut a terme en col·laboració amb les forces de seguretat espanyoles a la localitat de Charenton-le-Pont, al sud-est de París, al departament de Val-de-Marne. Camacho ha felicitat la Guàrdia Civil, que ha participat en la investigació que ha permès les detencions i ha dit que l'operatiu ha tornat a mostrar "la intensa i eficaç col·laboració" entre França i Espanya en matèria antiterrorista.

Actualitzat
Els agents francesos han escorcollat l'apartament on s'allotjaven els dos presumptes membres d'ETA, Javier Arruabarrena Carlos i Ohiana Garmendia Marín, detinguts a Charenton-le-Pont, uns vint quilòmetres al sud de París.

Javier Arruabarrena és natural d'Elorrio i té 37 anys i Ohiana Garmendia és també de Biscaia, de Santurtzi, i té 32 anys. Segons fonts de la lluita antiterrorista, a Javier Arruabarrena se'l considera responsable de l'aparell d'informació de la banda terrorista ETA i a Ohiana Garmendia la seva lloctinent. Així ho ha confirmat en roda de premsa el número dos d'Interior, Antonio Camacho, que ha volgut subratllar la feina feta per la Guàrdia Civil, el cos de seguretat al qual pertanyen les investigacions que han portat a les detencions. 

El secretari d'Estat de Seguretat ha assenyalat que la setmana ha estat "molt bona" pel que fa a la detenció d'etarres i ha advertit que el futur de tots els membres de la banda és ser detinguts, posats a disposició de la justícia i acabar condemnats.

Amb Javier Arruabarrena Carlos i Ohiana Garmendia Marín, ja són cinc les detencions que s'han fet aquesta setmana de presumptes membres d'ETA. Dimarts es va desarticular un comando a la localitat guipuscoana d'Usurbil, que estava preparat per atemptar. Es van detenir els seus tres membres i es van confiscar 75 quilos d'explosius.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut