Bancs destrossats per l'explosió de l'artefacte. (Foto: EFE)
Destrosses provocades per l'explosió. (Foto: EFE)
Barcelona

Detinguts a Barcelona els presumptes autors de l'atemptat a la basílica del Pilar, a Saragossa

Detinguts els presumptes autors de l'atemptat a la basílica del Pilar, a Saragossa, l'octubre passat. Els han detingut aquesta matinada a Barcelona en una operació que continua oberta. L'atac, comès amb un artefacte explosiu, se'l va atribuir el grup anarquista Comando Insurreccional Mateo Morral. El ministre de l'Interior qualifica de "molt perillosos" els dos detinguts, un home i una dona de nacionalitat xilena.

RedaccióActualitzat
Els presumptes autors de l'atemptat a la basílica del Pilar, a Saragossa, han estat detinguts a Barcelona. Segons ha informat el ministeri de l'Interior, la detenció l'han dut a terme poc abans de les 3 de la matinada membres de la policia espanyola. L'operació continua oberta.

El 2 d'octubre passat un artefacte casolà col·locat a la basílica del Pilar, a Saragossa, va provocar una forta explosió al passadís central del temple, tot i que no hi va haver ferits. L'atemptat el va assumir l'anomenat Comando Insurreccional Mateo Morral, un grup anarquista que ja es va atribuir la col·locació d'un altre artefacte a la catedral de l'Almudena, a Madrid, al febrer.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat que els dos detinguts formaven part d'un comando anarquista molt ben organitzat, "extremadament perillós" i amb fortes connexions internacionals. En declaracions als passadissos del Congrés, el ministre ha assegurat que la policia està escorcollant el domicili que ocupaven a Barcelona els dos arrestats, un home i una dona de nacionalitat xilena.
  

Anar al contingut