Girona

Detinguts a Arbúcies dos germans acusats de finançar Estat Islàmic

Interior diu que els dos detinguts, al costat d'un tercer germà, feien arribar els diners als administradors de Daesh utilitzant la intermediació d'identitats falses

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Arbúcies dos germans de 33 i 22 anys, de nacionalitat marroquina, acusats de col·laborar amb Estat Islàmic. Els dos germans estan acusats de fer arribar diners al grup terrorista utilitzant identitats falses. A més, també se'ls acusa de col·laboració amb grup terrorista i d'adoctrinament.

Segons Interior, els dos detinguts, al costat d'un tercer germà, que hauria mort a Síria, feien arribar els diners als administradors de Daesh utilitzant la intermediació d'identitats falses. Els investigadors han constatat que aquesta activitat tindria un caràcter permanent que proporcionava suport financer al grup terrorista.

A banda de les detencions, la Guàrdia Civil escorcolla els domicilis dels dos germans, a la població d'Arbúcies. Un d'ells viu molt a prop de la mesquita del poble.

Els germans eren coneguts a Arbúcies i estaven integrats, segons l'alcalde

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio", que els dos germans "són coneguts al municipi", que "estaven integrats", i que un d'ells està casat amb una veïna d'Arbúcies i té fills.

"Els dos germans estaven integrats. Sovint se'ls veia per Arbúcies passejant amb les seves famílies."

Des del Ministeri de l'Interior asseguren que és la primera investigació a Espanya en què s'aconsegueixen proves concretes d'aquests fets.

L'operació, que continua oberta, es fa des de la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, però també hi han participat agents d'Almeria. Està dirigida pel jutjat central d'instrucció 1 de l'Audiència Nacional i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, a més de la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència, el CNI.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut