Un examen teòric de conduir
Un examen teòric de conduir
Múrcia

Detinguts 15 integrants d'una organització que ajudava a aprovar l'examen teòric de conduir

Desarticulada una organització a Múrcia que permetia a gent que no parlaven castellà aprovar l'examen teòric

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha desarticulat una organització a Múrcia que permetia que ciutadans estrangers que no parlaven castellà aprovessin l'examen teòric del permís de conduir. Hi ha 15 detinguts, acusats de cobrar fins a dos mil euros per cada aprovat.

Segons la policia, utilitzaven microcàmeres i equips de radiotransmissió gràcies als quals dictaven les respostes a distància. També els acusen de falsificar documentació i fins i tot de fer servir persones que s'assemblaven als examinands per fer les proves en lloc seu.

El juliol del 2014, els agents van detectar un ciutadà pakistanès fent ús de mitjans tècnics audiovisuals amb l'objectiu de superar de forma fraudulenta l'examen teòric del permís de conduir. Aleshores es va iniciar un dispositiu amb nombrosos controls dirigits a verificar l'autenticitat de la documentació utilitzada pels ciutadans estrangers, tant en el moment de presentar-se a les proves d'aptitud com a l'hora de sol·licitar bescanvis dels seus permisos de conduir en virtut dels acords que té l'Estat amb altres països.

 

Anar al contingut