Barcelona

Detingut un presumpte jihadista a l'aeroport de Barcelona-el Prat

És un algerià que, segons sembla, tornava després d'haver combatut amb Estat Islàmic

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut un suposat jihadista a l'aeroport de Barcelona-el Prat que, segons sembla, tornava després d'haver combatut amb Estat Islàmic. 

Fonts de la investigació han informat que es tracta d'un algerià que ha arribat procedent d'Hamburg, Alemanya, i que tenia un vol per a Algèria amb connexió a Madrid. 

En els últims quatre dies, les forces de seguretat han detingut dos suposats jihadistes més, un dels quals a Badalona per enaltiment del terrorisme a les xarxes, i, aquest dimarts al matí, una dona a Arrecife, a l'illa canària de Lanzarote, per reclutar menors per a la Daesh. 

"Màxima col·laboració" amb les forces de seguretat de l'Estat

El conseller d'interior, Jordi Jané, ha afirmat que mantenen contacte permanent amb les forces de seguretat de l'Estat i amb el ministeri de l'Interior i ha subratllat la necessitat de la "màxima col·laboració" entre tots els cossos de seguretat. 

Jané ha considerat que "hem d'estar atents a qualsevol informació" que tinguin els diferents cossos de seguretat. I en aquest sentit ha tornat a demanar que es reuneixi la Junta de Seguretat bilateral Estat-Generalitat, però "no per fer-se la foto, sinó per trobar punts d'acord i entesa". Segons el conseller, "hauria de ser possible aquesta legislatura", i per això ha fet gestions en aquest sentit. 

Per últim, ha recordat que el grau d'alerta 4 sobre 5 que hi ha a l'Estat, a Catalunya no s'ha abaixat mai des del gener, quan hi va haver els atemptats de París. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut