València

Detingut un pirata informàtic d'obres literàries acusat d'estafar més de 400.000 euros

Es calcula que va fer més d'11.000 aportacions a un sol fòrum d'internet i que més de 400 pàgines estaven ocupades per les obres que ell hi pujava

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a València un pirata informàtic que va pujar milers de llibres a pàgines d'internet de descàrrega gratuïta. Es calcula que va causar un perjudici de 400.000 euros als autors i editors de les obres.

Segons la policia, és la primera vegada que es deté un pirata d'aquesta envergadura. L'home ho feia tot des de casa seva, a València, amb un pseudònim i "amb absoluta dedicació i constància", subratlla la policia.

El detingut descarregava llibres d'altres usuaris o els comprava a les pàgines oficials el mateix dia que es publicaven. Després, eliminava amb un programa específic les mesures anticòpia que portaven els llibres electrònics.

Aleshores, pujava els llibres a una quinzena de pàgines web dedicades a compartir e-books gratis. Es calcula que va fer més d'11.000 aportacions a un sol fòrum d'internet. Algunes aportacions eren llibres, però d'altres eren col·leccions senceres.

Altres persones difonien aquests llibres per internet. S'ha calculat que més de 400 pàgines dedicades a compartir aquest tipus de material estaven ocupades per les obres que ell hi pujava. El detingut rebia diners en funció de la quantitat de descàrregues.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut