Prat de Llobregat

Detingut un passatger amb 7 quilos d'heroïna amagats en una maleta a l'aeroport del Prat

La Guàrdia Civil ha detingut a l'aeroport del Prat un passatger que portava prop de set quilos d'heroïna amagada en una maleta de doble fons. Els fets van passar dijous, quan l'home va arribar en un vol procedent d'Istanbul. Es tracta de la major confiscació a Catalunya d'aquesta substància dels últims anys, segons ha informat l'institut armat.

Actualitzat

El detingut havia arribat a l'aeroport de Barcelona en un vol procedent d'Istanbul i, en passar el control d'equipatges, els agents van detectar un pes excessiu en un dels laterals de la maleta.

Després de revisar-la amb detall es va descobrir una bossa amb 6.715 grams d'una substància compacta de color marró amagada en un doble fons de la maleta i, un cop analitzada, es va comprovar que era heroïna i es va detenir el passatger, un ciutadà de 31 anys, d'origen turc i que viatjava amb passaport holandès.

La major confiscació d'heroïna

La confiscació de droga és la més gran d'aquest tipus de substància a Catalunya els últims anys. Durant l'any passat, efectius de la Guàrdia Civil van confiscar 889 quilos de cocaïna9 d'haixix i 3.112 grams d'heroïna, a més de 99 detencions relacionades amb el tràfic de substàncies estupefaents.

Des del començament d'any, a l'aeroport del Prat han confiscat 186 quilos de cocaïna i 6.715 grams d'heroïna, en operacions que han suposat un total de 49 detencions.

Anar al contingut