Els joves d'Arran van empaperar la seu del PPC a Barcelona
Els joves d'Arran van empaperar la seu del PPC a Barcelona
Barcelona

Detinguts tres dels militants d'Arran que van participar en la protesta a la seu del PP

Han estat detinguts per haver desobeït les citacions judicials per anar a declarar

RedaccióActualitzat

Ja són tres els militants d'Arran detinguts aquest diumenge pels Mossos a Barcelona.

El primer ha estat detingut al matí i els altres dos al vespre, en acabar la concentració que l'organització juvenil integrada a la CUP ha fet davant de la comissaria de les Corts, a Barcelona, on tots tres passaran la nit perquè fins dilluns no declararan davant del jutge.

Diverses diputades cupaires s'han sumat a la protesta.

 

Els detinguts havien desobeït les citacions judicials per declarar que tenien després d'haver participat en una acció a favor del referèndum a la seu del Partit Popular.

Arran reclama, ara, resposta a Esquerra, Podem i el PDeCAT, que en el seu moment van condemnar aquella acció, i qüestiona també l'actuació dels Mossos.

"Avui hi ha dos bàndols. Hi ha un bàndol que ens nega el dret a l'autodeterminació. Hi ha un altre bàndol que som els que, dia a dia, defensem el referèndum als carrers. Aquest bàndol, ara mateix, és dins d'aquesta comissaria. Avui l'independentisme i la defensa del referèndum estan segrestats pels Mossos d'Esquadra. Què faran aquests mossos l'1 d'octubre? Seguiran les ordres de l'Estat? Actuaran en contra de la voluntat del poble?"

El 27 de març, un grup de set joves d'aquesta organització va intentar ocupar la seu dels populars a Barcelona en defensa del referèndum, però els Mossos d'Esquadra ho van impedir. Aleshores, els joves van empaperar la façana.

L'organització juvenil ja ha protagonitzat altres accions en la campanya pel referèndum com encadenar-se a la Borsa de Barcelona o serrar els rètols de la frontera per reivindicar els Països Catalans.

Anar al contingut