Façana del jutjat del Vendrell
Façana del jutjat del Vendrell

Detingut un menor tutelat per presumpte abús sexual a una altra menor a Coma-ruga

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor estranger tutelat per la Generalitat al Vendrell per presumpte abús sexual a una turista de nacionalitat estrangera de menys de 16 anys.

Segons ha avançat la Ser Catalunya, els fets van passar dimecres a la nit en un alberg de la Generalitat al barri marítim de Coma-ruga habilitat per acollir menors estrangers no acompanyats. El detingut i un altre menor també tutelat haurien fet tocaments a la noia quan van coincidir als espais comuns de l'alberg.

La noia, que estava de colònies al mateix alberg, va denunciar els fets als Mossos, que van detenir el menor dimecres per un presumpte delicte contra la llibertat sexual. Aquest divendres ha passat a disposició d'un jutge del Vendrell.

En el marc de la investigació, el jutge demanarà que es facin proves al menor per determinar la seva edat exacta, la qual cosa determinarà la pena que eventualment pugui correspondre-li en funció de si és major o menor de 16 anys.

Pel que fa a l'altre menor estranger tutelat que també hauria intervingut en els fets, no ha estat detingut perquè és menor de 14 anys i, per tant, és inimputable, han informat els Mossos.

La DGAIA assegura que tenen "tolerància zero"

Segons ha explicat la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), en conèixer els fets va posar a disposició dels Mossos els presumptes agressors i van acompanyar la víctima:

"L'acompanyem personalment a la comissaria a posar denúncia i, si el jutge finalment obre diligències, ens personarem contra els agressors", han explicat fonts consultades.

La DGAIA ha afegit que va engegar el protocol previst per agressions sexuals i que té "tolerància zero" amb aquests casos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut