La Guàrdia Urbana està elaborant encara les diligències policials i analitza les circumstàncies de l'agressió
La Guàrdia Urbana està elaborant encara les diligències policials i analitza les circumstàncies de l'agressió
Barcelona

Detingut un manter acusat d'agressió lleu a dos guàrdies urbans al barri de Trinitat Nova

Un dels agents ha rebut un cop a la cara i l'altre s'ha fet un petit tall al braç durant el forcejament

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un manter acusat d'agredir dos agents de la policia local, que han patit ferides lleus, durant una operació conjunta amb els Mossos contra la venda il·legal al mercat del barri de la Trinitat Nova.

L'enfrontament ha passat quan la patrulla s'ha acostat a dues persones que venien mercaderia piratejada. Una d'elles ha fugit i l'altra s'hi ha enfrontat. Un dels agents ha rebut un cop a la cara i l'altre s'ha fet un petit tall al braç durant el forcejament.

La Guàrdia Urbana està elaborant encara les diligències policials i analitza les circumstàncies de l'agressió per determinar si acusa el manter d'un delicte de resistència o d'atemptat a l'autoritat, que comporta una pena més gran.

El sindicat SAPOL, majoritari en el cos, ha aprofitat per reiterar que aquesta mena d'agressions "aniran augmentant mentre a nivell polític no rebin instruccions clares sobre com actuar davant d'aquest fenomen."

Arran de la polèmica originada per les agressions ocorregudes aquest estiu a agents municipals, la Guàrdia Urbana està elaborant un protocol d'intervenció per abordar situacions de risc en aquest tipus d'operacions i, mentrestant, ha demanat a la plantilla que sigui "proactiva" en la persecució de la venda il·legal.

Anar al contingut