Passeig Colom
Els presumptes lladres van abandonar el vehicle amb què fugien al passeig de Colom
Barcelona

Detingut un lladre que robava a turistes fent-se passar per policia

La detenció es va fer després d'una espectacular persecució per Montjuïc i el passeig de Colom

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un membre d'una banda especialitzada a robar a turistes. Els lladres es fan passar per agents de la policia per robar les pertinences de valor als turistes.

La detenció es va fer després d'una accidentada persecució que va començar quan dos agents de la Guàrdia Urbana van sospitar d'un vehicle parat al mig del carrer al costat del Peu del Funicular. El copilot del cotxe estava regirant el contingut de la cartera d'un turista.

Quan els agents s'hi van acostar per identificar-se, el vehicle va arrencar a tota velocitat. Els sospitosos van fugir per l'avinguda Miramar i van començar un perillós recorregut durant el qual van cometre múltiples infraccions i van estar a punt d'atropellar una dona que travessava un pas de vianants. Es van saltar semàfors vermells, van estar a punt de xocar contra un vehicle policial i van circular en sentit contrari en una rotonda.

Finalment, els dos fugitius van abandonar el vehicle al passeig de Colom a causa de la congestió del trànsit i van continuar la fugida a peu.

A un dels fugitius, el que conduïa el vehicle, el van localitzar una estona més tard en un bar del passeig de la Pau. Es tracta d'un home amb antecedents i que té pendent una ordre de detenció. No té permís de conducció.

Segons han explicat tres víctimes, els falsos policies sempre tenen el mateix "modus operandi": es dirigeixen als turistes amb alguna pregunta des de l'interior del seu vehicle, s'identifiquen com a policies amb plaques falses i, tot seguit, demanen escorcollar alguna bossa o cartera. Quan els turistes els donen les bosses, s'apropien els objectes de valor o diners en efectiu que contenen.

La Unitat d'Investigació continua treballant per trobar la resta d'individus que formen aquest grup de lladres especialitzats en robatoris a turistes.

Anar al contingut