Imatges de la policia de l'escorcoll del domicili del jove.
Imatges de la policia de l'escorcoll del domicili del jove.
Ulldecona

Detingut un jove a Ulldecona per presumpta relació amb el terrorisme islamista

La policia acusa el jove, de 23 anys, de difondre a través de les xarxes socials missatges on enaltia el terrorisme islamista i consignes per afavorir la perpetració d'atemptats.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Ulldecona un jove de 23 anys per la seva presumpta relació amb el terrorisme islamista. Se l'acusa de distribuir públicament missatges i consignes dirigides a provocar, enaltir i afavorir la perpetració de qualsevol acte terrorista.

La investigació, instruïda pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, es va iniciar l'estiu del 2011 arran de la publicació d'uns comentaris al perfil de Facebook del jove, on exalçava reconeguts líders terroristes jihadistes. També es parlava de la mort d'Ossama bin Laden. En aquests missatges, el noi, de nacionalitat marroquina, animava els seus seguidors a fer actes terroristes i aprofitava per llançar proclames contra Occident, els Estats Units i la comunitat jueva. El perfil del jove era obert i qualsevol usuari d'internet podia veure les seves publicacions.

La policia va escorcollar dimarts el seu domicili a Ulldecona, en el marc de l'anomenada "operació Kafka". Els agents van intervenir un ordinador, tres llapis de memòria, diversos CDs, DVDs i cassets, llibres i alguns manuscrits.

Com a fets rellevants de l'activitat del noi relacionada amb el jihadisme, els agents han pogut constatar durant la investigació que el detingut mantenia contactes i relacions amb altres líders radicals jihadistes de fora d'Espanya a través d'internet, per telèfon o, fins i tot, directament en alguns dels viatges que realitzava a països centreeuropeus.

A més, en el seu perfil va arribar a tenir més de 300 persones adherides d'arreu del món, a les quals animava a lluitar per l'islam i a convertir-se en mujahidins. El jutge instructor del cas ha decretat el secret de les actuacions.
Anar al contingut