Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Detingut un home en cerca i captura per assassinat després d'haver fugit d'un control assegurant que la seva dona estava a punt de parir

Actualitzat

ACN, Barcelona.- Els Mossos han detingut, aquesta matinada, a Ripoll, un home de 36 anys veí de Santa Coloma de Gramenet per resistència, desobediència als agents, conducció temerària i falta de carnet de conduir. Prèviament l'havien hagut de perseguir perquè quan van mirar d'aturar-lo en un control rutinari es va escapar. Segons la versió policial, quan el van poder parar, l'individu va intentar enganyar els agents assegurant que tenia pressa perquè anava a buscar la seva dona, que, suposadament, estava a punt de donar a llum. Els policies van acabar descobrint l'engany i, a més, van comprovar que tenia una ordre de detenció per assassinat.

Tot plegat ha passat aquesta matinada, quan uns agents dels Mossos d'Esquadra feien un control de pas a la carretera C-17, al punt quilomètric 92,5, per a la prevenció de robatoris en habitatges. Durant aquest control, al voltant de les 2 de la matinada, els agents van indicar a un turisme que s'aturés, però el conductor no ho va fer. Els Mossos el van perseguir i després de fer-li diversos senyals acústics i lluminosos amb el cotxe patrulla perquè es parés van aconseguir aturar-lo a l'entrada de Ripoll. L'home va explicar que conduïa de pressa perquè anava a buscar la seva dona, que, segons va dir, estava embarassada i a punt de donar a llum. Els agents es van oferir a acompanyar-lo al domicili de manera ràpida i segura. Quan van veure que l'home donava voltes sense sentit ni direcció concreta per la població van decidir tornar-lo a fer parar per demanar-li explicacions. La policia diu que, aleshores, l'home va accelerar i va conduir de manera temerària pel centre de Ripoll. Els agents afirmen, a més, que va posar en perill alguns vianants i que va circular per algun carrer en direcció contrària. Finalment, el van aturar, identificar i detenir. Va ser aleshores quan van comprovar que tenia una ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó emesa per l'Audiència Provincial de Barcelona per un delicte d'assassinat comès el 2002. També van observar que conduïa el vehicle sense carnet. El detingut, que té antecedents, ha passat aquest dilluns al matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.

Anar al contingut