Fotograma del vídeo gravat a la botiga on un home va tocar el cul a una dona a Badalona
Badalona

Li toca el cul a una dona a Badalona i pot acabar condemnat a entre 1 i 3 anys

Li podrien aplicar la nova doctrina del Suprem sobre aquests casos: fins ara eren coaccions lleus, ara són abusos sexuals

RedaccióActualitzat

Aquest dijous, el Tribunal Suprem fixava una nova doctrina sobre abusos sexuals, i el mateix dia, a Badalona, van detenir un home al qual es podria aplicar aquesta doctrina.

Va passar en una botiga: una noia va entrar-hi a comprar mentre parlava per telèfon, va passar pel costat d'un client que estava ajupit i aquest, quan la va veure, va aprofitar per tocar-li el cul amb la mà.

En el vídeo es pot veure com la noia li recrimina l'acció i com l'home intenta donar-li explicacions. La Guàrdia Urbana el va acabar detenint, i aquest divendres va passar a disposició judicial.

 

Notícia relacionada: Taylor Swift guanya un judici contra un locutor que li va tocar el cul

 

De coacció lleu a abús sexual

Fins ara, un cas com aquest es tractava com un delicte de coaccions lleus, que el Codi Penal estipula que pot comportar una multa econòmica d'un a tres mesos. En canvi, amb la nova doctrina, s'ha convertit en un abús sexual, de manera que l'home de Badalona podria ser condemnat a entre 1 i 3 anys de presó.

L'argumentació jurídica d'aquest canvi és perquè aquests casos ara es consideren un "atac a la llibertat sexual":

"Qualsevol acció que impliqui un contacte corporal inconsentit amb significació sexual implica un atac a la llibertat sexual de la persona que el pateix i, com a tal, ha de ser constitutiu de delicte d'abús sexual previst i penat sense el perjudici que el fet que sigui més o menys greu es reflecteixi en la individualització de la pena."

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualAssetjament sexual
Anar al contingut