Madrid

Detingut un estafador que va vendre 95 cadells de gos ficticis i va recaptar 21.000 euros a través d'internet

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid el presumpte autor d'una estafa que oferia cadells de gos que no han existit mai a través d'internet. En només tres dies, entre l'11 i el 13 de desembre del 2006, fins a 95 persones van creure les seves promeses i Pedro R.C. va aconseguir recaptar més de 21.000 euros de benefici, segons el cos policial. La seva activitat fraudulenta, però, s'estén almenys al novembre del 2006 i, per això, es creu que hi podria haver més víctimes de l'engany. La veu d'alerta del presumpte frau la va donar l'empresa MRW el 12 de desembre, després de verificar que diverses persones trucaven a la companyia exigint el lliurament del cadell que suposadament havien comprat a través del web zonacanina.com.

Actualitzat
Pedro R.C. anunciava els seus serveis falsos a través del web zonacanina.com, contractat amb dades fictícies. Oferia cadells de gos, que portaria suposadament l'empresa de missatgeria MRW, i que s'havien de pagar abans en un compte bancari. Les víctimes pagaven el preu -entre 100 i 680 euros- però mai no rebien l'encàrrec. Quan trucaven a l'empresa missatgera, els contestaven que no sabien res de la qüestió.

Els investigadors han esbrinat que en només tres dies 95 persones li van transferir en total més de 21.000 euros. Dels afectats, que s'estenen per tota la geografia espanyola, només s'ha pogut contactar amb 39, i tots han denunciat no haver rebut mai l'animal. Es creu que hi podria haver més víctimes d'aquest engany.

La investigació l'han dirigida la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i un jutjat d'instrucció de Barcelona, però el detingut tenia ordres de recerca i captura de 34 autoritats judicials i 3 de policials per fets comesos des de finals de novembre. De fet, està considerat per la policia un dels estafadors a través de la xarxa més buscats. El detingut feia servir moltes argúcies per evitar que les forces de seguretat el poguessin trobar, però finalment l'han detingut a Madrid quan intentava entrar al metro.

Durant l'escorcoll de l'habitatge que ocupava han estat intervinguts equips informàtics i 6.500 euros en metàl·lic, així com documentació que acreditava la contractació de les línies 902 amb les quals contactava amb les víctimes.

Actualment l'espai web zonacanina.com es troba deshabilitat i en nombrosos fòrums d'internet s'alerta de la presumpta estafa.
Anar al contingut