Barcelona

Detingut un dels manters per l'enfrontament amb guàrdies urbans al Port Vell de Barcelona

La policia fa públiques unes imatges que mostren l'agressió d'un venedor a un agent, els sindicats policials reclamen més suport a l'Ajuntament i Colau anuncia que el consistori es personarà com a acusació

RedaccióActualitzat

L'endemà que tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van quedar ferits en un enfrontament amb manters al Port Vell, la Guàrdia Urbana ha quedat detingut un dels manters. La detenció s'ha fet a les 15 hores a la porta de casa seva, al Districte de Sant Andreu. 

La Guàrdia Urbana va obrir aquest mateix dimecres una investigació per intentar identificar, localitzar i detenir els responsables de l'agressió. Ara ha fet públiques unes imatges que mostren l'agressió d'un venedor a un agent. Les imatges, de fet, mostren només el moment concret del cop de branca que un manter etziba a un guàrdia urbà al cap, però ni abans ni després de l'incident.

Segons el sindicat majoritari dels agents, els enfrontaments d'aquest dimecres són la prova que la tensió entre el col·lectiu de manters i la policia s'està agreujant. Es queixen de poc suport per part de l'alcaldessa. El secretari general Sindicat Agents Policia Local, Ángel Marcos González, ha llançat un missatge a Colau:

"La senyora alcaldessa que m'escolti bé: no consentirem aquesta situació d'agressions a agents que defensem els ciutadans i que estem al servei públic".

L'alcaldessa ha desmentit la manca de suport i ha anunciat que el consistori es personarà com a acusació.

"El tema de la violència i de les agressions físiques és sempre innacceptable i en aquest cas, a més, estan ferits agents de la Guàrdia Urbana que estant defensat les regles comunes, l'ordre, l'espai públic i la convivència per garantir els drets de tothom i, per tant, l'Ajuntament de Barcelona defensarà aquests agents també amb seu judicial".

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants està considerant fer un comunicat sobre els incidents.

Segons la informació policial, aquest dimecres una trentena de venedors ambulants van llançar pedres als agents que patrullaven per la zona sense motiu aparent. Els fets van passar a la plaça de Joan Vila, al costat de l'avinguda Joan de Borbó, poc abans de dos quarts de 3 de la tarda. Els manters van agredir els agents que duien a terme una operació contra la venda ambulant i van causar destrosses en un vehicle de la Guàrdia Urbana. A tres policies, els van haver d'atendre en un centre mèdic, tot i que les ferides que tenen no són greus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut