L'ex-"marine" volia atemptar a la zona del port de San Francisco
San Francisco

Detingut un antic marine que preparava un atemptat jihadista per Nadal a San Francisco

Un confident policial va denunciar les contínues lloances al terrorisme jihadista que feia a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

L'FBI ha detingut un ex-"marine" nord-americà que preparava un atemptat aquest Nadal en nom d'Estat Islàmic a la ciutat de San Francisco.

Segons la documentació remesa a la justícia, l'acusat pretenia actuar a la zona portuària amb explosius i armes de foc, aprofitant que és una zona turística molt concorreguda durant les festes.

A Everitt Aaron Jameson, de 26 anys, les autoritats li seguien la pista des del mes de setembre quan va fer una sèrie de publicacions a les xarxes en favor dels jihadistes. El 31 d'octubre, Jameson va celebrar al seu compte de Facebook l'atac terrorista a Manhattan que va deixar vuit morts. Va ser un confident policial qui va detectar l'activitat de Jameson a la xarxa i ho va denunciar.

A casa del detingut, els investigadors hi han trobat cartes de reivindicació amb nombroses referències islamistes, i també armes, municions i un testament amb les seves últimes voluntats.

El detingut  havia estat a l'exèrcit com a "marine", on va destacar per la seva habilitat com a franctirador. Segons l'FBI, Jameson hauria estat expulsat del Cos de Marines l'any 2009 per "allistament fraudulent" perquè va ocultar que tenia asma quan va entrar al cos.

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut