Palma

Detingut un altre càrrec d'Unió Mallorquina en el presumpte cas de corrupció a Palma

Agents de la policia judicial han detingut el director general de Promoció Turística del Govern Balear, Joan Sastre, en relació amb el presumpte cas de corrupció que podria afectar Unió Mallorquina, soci de govern del president Francesc Antich. És el segon càrrec d'aquesta formació detingut en l'anomenada "operació Voltor", oberta per presumptes irregularitats a la Conselleria de Turisme. Ja hi ha tretze detinguts per aquest cas, vuit dels quals aquest dijous. La policia judicial també ha escorcollat tres edificis, entre els quals el Consorci d'Informàtica Local de Mallorca.

Actualitzat
La policia judicial ha detingut aquest dijous el director general de Promoció Turística del Govern Balear, Joan Sastre, i set persones més. L'executiva d'Unió Mallorquina ha decidit la tarda de dijous proposar el cessament "provisional i immediat" de Sastre.

Mentrestant, dos dels cinc detinguts dimecres han quedat en llibertat després de prestar declaració, segons han informat fonts de la comissaria de la policia de les Balears. Els altres tres, entre ells el membre d'Unió Mallorquina Antoni Oliver, que ja ha estat cessat en el càrrec de director general de Qualitat Ambiental del Govern, i l'exgerent de l'Institut d'Estratègia Turística continuen detinguts després d'haver passat una primera nit a presó.

Tot i això, la policia no descarta més detencions en les pròximes hores arran dels nous escorcolls. Els agents de la policia judicial de les Balears han escorcollat un consorci públic d'informàtica, integrat per diversos ajuntaments i el Consell de Mallorca, i dos edificis més.

L'"operació Voltor" va començar aquest dimecres per ordre del jutjat número 10 de Palma, a instàncies del fiscal anticorrupció, amb l'objectiu d'investigar presumptes delictes de corrupció en diferents empreses públiques vinculades al Govern i al Consell de Mallorca. La primera intervenció es va centrar en la seu de l'Inestur i es va allargar durant dotze hores. A més, es va registrar un local de Pollença, on es van detenir dues persones.

Oliver era detingut a primera hora de la tarda al seu despatx de la Conselleria de Medi Ambient i va ser traslladat a la Comissaria Superior de la Policia. Més tard, el Govern anunciava que l'havia fet cessar. Els altres dos detinguts són el propietari i una treballadora d'una agència de viatges.

Anar al contingut