Barcelona

Detingut per robar més de 20.000 euros a parquímetres de la ciutat de Barcelona

La Guàrdia Urbana l'acusa de cometre 71 robatoris amb força en diferents màquines

RedaccióActualitzat

71 robatoris amb força, un botí de 20.000 euros i danys materials per valor de 80.000 euros més. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home de 34 anys acusat d'assaltar parquímetres de la ciutat de Barcelona.

Els agents el van enxampar quan estava forçant una màquina del carrer de Concepción Arenal, al districte de Sant Andreu de la capital catalana. Arran de la detenció, la policia va trobar indicis per acusar-lo d'haver forçat una setantena de parquímetres més arreu de la ciutat.

La Guàrdia Urbana va detectar el desembre del 2013 que s'estaven forçant parquímetres de les zones blaves i verdes. La policia va determinar que l'autor o autors dels fets serien persones molt especialitzades per les eines utilitzades, pel coneixement que tenien sobre el funcionament intern de l'aparell i per la rapidesa amb què actuaven.

La Guàrdia Urbana va crear un protocol amb B:SM, l'empresa que gestiona els parquímetres, que donava l'alerta cada vegada que es detectava que s'estava forçant un parquímetre. Finalment, el 29 d'abril els agents van rebre una avís per un atac a l'avinguda Meridiana. Minuts més tard, van sorprendre el detingut quan estava forçant un altre parquímetre.

L'home portava, entre d'altres estris, un trepant, eines per foradar i tornavisos. La policia xifra en fins a 80.000 euros els danys materials en els parquímetres provocats pels robatoris.

El detingut ja ha passat a disposició judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut