El detingut va passar a disposició judicial el 17 de maig i va quedar en llibertat amb càrrecs (Mossos d'Esquadra)
El detingut va passar a disposició judicial el 17 de maig i va quedar en llibertat amb càrrecs (Mossos d'Esquadra)
Barcelona

Detingut per quedar-se les arres de pisos que simulava vendre

L'estafador, responsable d'una immobiliària, actuava acompanyat d'una dona que es feia passar per la legítima propietària de l'immoble

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut el responsable d'una immobiliària que es feia passar per advocat i estafava els compradors de pisos en l'acte de pagament de les arres.

La investigació va començar quan una persona va denunciar que l'havien estafat en la compra d'un pis al barri de Sants de Barcelona.

L'home, de 45 anys, actuava acompanyat d'una dona que està en busca i captura.

Els estafadors triaven pisos buits o amb la propietària morta. Un cop trobaven comprador, engegaven el mecanisme d'estafa en el pagament de les arres. L'home actuava com a advocat durant l'acte i la dona es presentava a la firma com la propietària del pis, amb un document falsificat a nom de la legítima propietària. Cobraven els diners i desapareixien.

El sistema estava tan ben organitzat que, malgrat que alguns dels compradors havien demanat la comprovació corresponent al registre de la propietat, no es podia detectar l'estafa perquè es basava en la usurpació de la identitat de la propietària. En total han estafat 122.000 euros.

L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Anar al contingut