Baix Camp

Detingut per homicidi imprudent el conductor que ha mort 2 ciclistes a Montbrió del Camp

El conductor té 18 anys, és veí de Reus i ha donat positiu en el test de drogues per substàncies estupefaents

RedaccióActualitzat

Detingut per homicidi imprudent un jove que ha atropellat mortalment dos ciclistes aquest matí a la T-310 a Montbrió del Camp i que ha donat positiu en el drogotest.

Dos ciclistes, veïns de Riudoms, han mort aquest matí atropellats a la carretera de Montbrió del Camp. L'accident ha tingut lloc a les vuit del matí, al quilòmetre 8 de la carretera T-310, que va de Reus a Mont-roig.

 

Un grup de quatre ciclistes que circulaven en direcció a Mont-roig del Camp ha estat envestit per un vehicle que anava direcció Reus. Dos dels ciclistes, que tenien entre 55 i 60 anys, han mort a l'acte. Els altres dos ciclistes i els dos ocupants del turisme n'han sortit il·lesos.

El jove conductor del turisme, de 18 anys i veí de Reus, portava la "L" de novell i ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia. En canvi ha donat positiu en el drogotest per substàncies estupefaents i ha quedat detingut per dos delictes d'homicidi per imprudència. També està acusat de conducció sota els efectes de les substàncies estupefaents, fer-ho de manera temerària.

L'han traslladat a la comissaria dels Mossos per prendre-li declaració i en les properes hores passarà a disposició judicial.

 

Els Mossos d'Esquadra, que estan investigant les causes de l'accident, han rebut l'avís a les 08.16.

S'han mobilitzat onze patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, que ha activat també el suport psicològic.

 

La via ha estat tallada fins a les 12.00.

Balanç accidents ciclistes

L'any passat es va disparar el nombre de ciclistes morts. A Catalunya, el 2017, van morir 13 persones. És el triple de l'any anterior.

Per aquesta causa, el Servei Català de Trànsit va posar en marxa aquest any una campanya per sensibilitzar sobre la vulnerabilitat dels ciclistes.

 

El transport en bicicleta és el que més ha augmentat els últims deu anys. Però l'augment d'aquesta pràctica ha vingut acompanyada d'un augment espectacular de l'accidentalitat.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, en 1 de cada 10 dels accidents a la capital catalana, hi ha implicada una bicicleta.

 

 

Anar al contingut